Ученици от Долни чифлик ще бъдат изпратени в Италия по проект

Ученици от Долни чифлик ще бъдат изпратени в Италия по проект

18 ученици от ПГСС “Иван. Вл. Мичурин”, гр. Долни  чифлик ще бъдат изпратени на професионална  мобилност в гр. Сан Джулиано Миланезе, Италия, в рамките на проект “Придобиване на европейски опит в растениевъдството и професионална  мотивация”, по програма ЕРАЗЪМ +.

Учениците са на възраст между 16 и 18 години –  10, 11 и 12 клас от специалностите “Фермер”  и  “Техник  на селскостопанска техника”, като са подбрани по предварително заявени критерии. Те ще се включат в професионална мобилност в периода от 7 до 27 октомври 2018г., а избраният партньор е ферма  CASCINA  SANTA BRERA. Там учениците ще имат възможност да се запознаят с дейностите в една  съвременна биологична ферма в реална работна  среда.

“С натрупания европейски опит и получаването на  сертификати участниците в проекта ще бъдат конкурентноспособни и отговарящи на търсенето на  работна ръка в селското стопанство, както в региона, така и извън него”, споделят ръководителите на проекта – преподавателите  Станислава Станчева и  Георги Георгиев.

Подобни новини

Вашият коментар