Как да се справим с женските изблици на ревност

Как да се справим с женските изблици на ревност

Когато човек е ревнив, обикновено означава, че се чувства несигурен заради нещо. Ако ревността се прокрадва сред чертите на жената, с която сте в момента, има два начина да подходите към нея – правилен и много, много грешен.

Истината е, че никой не е застрахован от среща с ревността, тъй като никоя жена не е 100% уверена в себе си. Затова ето няколко съвета как да се справите, ако тава грозно зеленооко чудовище покаже злото си лице във вашата връзка:

Ревнивата приятелка

Най-добрият начин да атакувате ревността е чрез разговор и логика. Това може да е изключително трудно, когато приятелката ви вече ви е изпилила нервите и ви е докарала до границата на лудостта със съмненията си, но трябва да запомните, че тя не е откачалка, а просто се чувства несигурна – в себе си, във вас, във връзката ви.

Опитайте да помислите защо е така. Може и да попитате, но трябва да имате подходящ подход: дръпнете я на страна, прегърнете я и задайте въпроса: „Скъпа, какво става с теб? Какво не е наред?”, като тонът тук е много важен. Не бива да има и капка раздразнение в гласа ви, само загриженост и внимание.

Твърде възможно е тя да обвини вас или някоя жена, с която сте разговаряли, може и да заплаче, а може и да отговори, че няма нищо. Алкохолът обикновено също е фактор, така че, ако вие или тя сте пили, по-добре избегнете тези разговори – воденето им на замъглена глава обикновено не води до нищо добро. В такъв случай е по-добре да се разделите за вечерта и да поговорите на следващия ден.

Както във всеки разговор, в който се опитвате да накарате другата страна да види нещата от вашата гледна точка и сега е важно да сте спокоен и да използвате логиката. Освен това, вашият спокоен глас, ще накара и нея да използва същия.

Напомнете ѝ, че я обичате – това е много важно! Бъдете мил и търпелив, защото ако се развикате, само ще задълбочите проблема. Всичко е в тона и подхода, запомнете го!

Ако все пак ви се налага да водите тези разговори периодично и често, трябва да прецените къде да теглите чертата, защото има ревниви жени, за които това е патология и никой тон и разговор няма да ги излекува – те се нуждаят от помощта на специалист.

Ревнивата бивша приятелка

Без значение как сте се разделили с бившата, имайте достойнството да засвидетелствате на този човек поне малко уважение. Разбира се, това не означава да се съобразявате с нея, както докато сте били задно, но ако тя ви тормози или притеснява на публично място, например, бъдете така почтени да не падате на нивото ѝ и да не решавате проблема пред хората.

Винаги е по-добре да се оттеглите или да игнорирате подобни атаки и да изясните положението по-късно насаме, пък било то и по телефона дори.

източник: dnes.bg

Подобни новини

Вашият коментар