Колоритният Георги Карамитрев ще журира фолклорната надпревара „Като жива вода“ в Суворово

Колоритният Георги Карамитрев ще журира фолклорната надпревара „Като жива вода“ в Суворово

Георги Карамитев – познат на много варненци като дядо Гошо, радетел за българския автентичен фолклор, ще бъде част от журито на шестото изданиена Деня на народните танци и хора “Като жива вода” в Суворовотази година.

Това съобщи секретарят на община Суворово Светла Енева, която е част от организаторите на проявата.

Заедно с Горги Карамитрев в журито на престижната проява ще бъдат още доц. д-р Мария Кърджиева – хореограф, преподавател по български народни танци във ВСУ „Черноризец Храбър“, и Радослав Иванов – преподавател по народни танци и ръководител на варненския ансамбъл „Одесос“.

Организаторите на Деня на народните танци и хора съобщиха още, че живописната проява ще се състои на 27 октомври във Фестивалния и спортен комплекс “Ген. Суворов” в града. Той е част от Празника на фолклорното изкуство „Като жива вода“ и се превръща в истинска атракция, привличаща самодейци от цялата страна.

От тази година надпреварата се насочва към групи изучаващи и представящи народни хора. Има промяна и в регламента на състезанието – обособяват се категории за танцови състави и ансамбли, които ще се оценяват поотделно.

Като съпътстващи прояви организаторите предвиждат редица изложби и концерти. Там на самостоятелни щандове ще бъдат подредени уникални предмети на занаятчийското изкуство.

бнр.бг

Подобни новини

Вашият коментар