Посланик Кшищоф Крайевски каза довиждане на Аксаково в края на дипломатическия си мандат у нас

Посланик Кшищоф Крайевски каза довиждане на Аксаково в края на дипломатическия си мандат у нас

Кшищоф Крайевски (вляво) и Атанас Стоилов / снимка: Община Аксаково

Извънредният и пълномощен посланик на Република Полша у нас – Негово Превъзходителство Кшищов Крайевски, посети Аксаково, броени дни преди официалното приключване на дипломатическия си мандат в България.

В деня на българската независимост – 22 септември, Негово Превъзходителство, който на 31 вгуст 2015 г. бе обявен за почетен гражданин на Аксаково, се срещна с кмета на община Аксаково инж. Атанас Стоилов и с ръководството на местния парламент. Крайевски и Стоилов си припомниха началото на партньорството, което датира от началото на новия век – 2000 г., когато Н.П. беше консул на Република Полша във Варна.

В резултат на приятелството и партньорството между ръководството на община Аксаково и дипломата Община Аксаково има реализирани успешни проекти, както и действащ и ефективен договор за побратимяване и сътрудничество със Западноваршавската област и работи по проекти в социалната сфера и сферата на административния обмен с полските си колеги.

МИГ Аксаково-Девня също стартира съвместен проект с общини от Запазноваршавската област, чиито представители се очаква да бъдат на работна среща в Аксаково преди началото на лято 2019 г.

дарикнюз.бг

Подобни новини

Вашият коментар