Когато есента е добра идея

Когато есента е добра идея

Астрономическата есен вече настъпи и времето не пропусна да ни подсети за този факт. Вероятно мисълта, че тепърва предстои по-студената част от тази и следващата година, а лято 2019 е доста далеч ни депресира. И в това няма нищо странно.

Но всеки сезон си има своя чар и не ни остава нищо друго, освен да открием положителните черти на есента и да й се радваме максимално преди настъпването на зимата.

Цветовете

Нюансите на есента са неповторими. Ако през пролетта се радваме на всички цъфнали цветя и дръвчета, то сега листата и цветният килим, който образуват навсякъде, създават една приказка около нас.

Може и да не я намерим по улиците на големия град, но ни очаква във всеки парк, гора и планина. А на този фон стават и страхотни снимки.

Пътуванията

Цените за септември, октомври и ноември са по ниски, отколкото тези през лятото или по коледните празници. Ако сме от по-предвидливите, вероятно сме си запазили самолетни билети именно за този период от по-рано.

Ако ли не, все може да ни изпадне някоя изгодна оферта в последния момент, за да посетим желана дестинация. Като бонус получаваме и по-малко тълпи от туристи.

Времето

Нито прекалено топло, нито неприятно студено. Освен ако няма известни климатични катаклизми, условията са повече от подходящи за дълги разходки. С връхна дреха в ръка, разбира се.

Модата

И като заговорихме за дрехи, със сигурност много от нас нямат търпение да извадят от гардероба си някои от любимите, които дори сме забравили, че са там. Време е и за нови попълнения, които вече ни чакат по магазините.

Дълги рокли и поли, екстравагантни панталони, кожени якета и сака, шапки и шалове – време е да се развихрим и да направим есента си още по-цветна.

Любовта

Колкото и странно да ни звучи, много сериозни връзки започват именно през този сезон. Мина им времето на летните свалки и идва това на гушкането на топло вкъщи. А за целта ни трябва половинка, нали?!

Телевизията

Разбира се, че не е добра идея да пропиляваме дните и вечерите си вкъщи, докато времето още позволява приключения навън. Но предимството на есента пред лятото е, че скуката по телевизията е заменена с новите сезони на любимите предавания и сериали.

Храната

Разнообразието от пресни сезонни храни през есента е голямо. Ябълки, грозде, сливи, тикви, круши и какво ли още не. Цветно и полезно.

Пазаруването

През есента търговците организират редица намаления, начело с Black Friday. Е, у нас практиката може още да не е така добре развита, както в другите страни, но малко по малко попиване опит.

А и добрата новина е, че дрехите от есенно-зимните колекции ще стават все по-евтини, та чак до коледните и новогодишните намаления.

източник: lifestyle.bg

 

Подобни новини

Вашият коментар