Протестиращите майки на деца с увреждания опънаха палатки пред Министерския съвет

Протестиращите майки на деца с увреждания опънаха палатки пред Министерския съвет

Протестиращите майки на деца с увреждания опънаха палатки пред Министерския съвет.  Майките блокираха и движението по бул. “Княз Александър Дондуков”. Движението по булеварда бе преустановено след призив на една от организаторките на протестните действия.

Поредният протест на майките на деца с увреждания се проведе пред Министерски съвет.

Майките обявиха, че ще останат пред Министерски съвет цялата нощ. Въпреки че вчера подписаха плана за действие за промени в двата закона – за хората с увреждания и за личната помощ, те излязоха на протест, защото не вярват, че обещанията ще бъдат изпълнени, съобщава БНР.

Снимки: Сергей Антонов, Фейсбук

Майките блокираха движението по бул. „Дондуков“ пред сградата на МС преди 19 ч., а час по-късно затвориха движението и по съседния бул. „Цар Освободител“. Те разпънаха на жълтите павета и палатков лагер с повече от 10 палатки. Запалиха и свещи под формата на кръст, като символ, че реформата все пак ще се случи.

Чрез блокирането на движението и гражданското си неподчинение майките искат да покажат, че както системата ги блокира, така и те могат да блокират системата.

Снимки: Сергей Антонов, Фейсбук 

Протестиращите майки от „Системата ни убива”, които от месеци са на палатков лагер пред сградата на Народното събрание и които обявиха, че протестите им няма да спрат докато не се приеме законодателството в сферата на хората с вреждания, поставиха три палатки и в непосредствена близост до Министерски съвет. „Това е нашето гражданско неподчинение”, заканиха се майките.

епицентър

Подобни новини

Вашият коментар