Патриотите подновиха свое предложение за убийство да няма съкратено съдебно следствие

Патриотите подновиха свое предложение за убийство да няма съкратено съдебно следствие

Патриотите отново настояха за отпадане на съкратеното съдебно следствие при тежки престъпления. Това е процедура, при която обвиненият прави самопризнания, не се разпитват свидетели и държавата прави икономи от съдебни разходи. Заради това присъдата се намалява с до една трета от предвидената по закон. Законодателните промени ще бъдат оформени до седмица.

Подсъдимите за тежки престъпления като убийство, тежки телесни повреди или в пияно състояние да нямат право на съкратено съдебно следствие, предложи ВМРО още през 2015 г.

Според сегашните разпоредби на Наказателно-процесуалния кодекс, всеки обвиняем има право да признае вината си, делото му да премине по съкратеното съдебно следствие, а присъдата му автоматично се редуцира с 1/3, обясни зам.-председателят на партията и народен представител Искрен Веселинов.

От ВМРО продължават да са категорични, че смисъла на една присъда е да е справедлива, а след това да се търси съдебната икономия.

Те припомниха случая с студентката Вероника, която бе убита във Велико Търново от рецидивист.

Влизат в затвора и вместо доживотни присъди получават 13-15г. лишаване от свобода. След 7 г. са на свобода и отново убиват!, аргументират се войводите.

рнс

Подобни новини

Вашият коментар