Сидеров: Оставката на Симеонов е спасителен план за правителството

Сидеров: Оставката на Симеонов е спасителен план за правителството

Волен Сидеров предлага оставката на Симеонов и замяната му с друг вицепремиер от Обединените патриоти, защото заради изказването му срещу майките може да си замине целият кабинет, стана ясно от негово изявление пред медиите, след като пусна позицията на “Атака” за оставката на вицепремиера.

Лидерът на “Атака” не се съгласи с призива на Бойко Борисов, че не може да се меси на отношенията в ОП, защото те трябвало да си ги изчистят. “Искам тук да коригирам – тук не става дума за отношенията ми със Симеонов, а за абсолютно недопустимо изказване на вицепремиер от държавата и политическата реакция в цивилизованите страни е оставка”, опонира Сидеров на премиера. Инатът на Валери Симеонов може да коства цялата конструкция, предупреди още шефът на ПГ на ОП, цитиран от Канал 3.

“Затова аз предлагам нещо, което е спасителен план за правителството – да се извади вече дискредитираният вицепремиер и да се предложи друг, и да вървим напред към по-съществени въпроси”, коментира пред медиите Волен Сидеров.

Той категорично зачеркна всякакви  спекулации, според които “като не бъде вицепремиер Валери Симеонов, едва ли не, ще се срине светът, системата, евроатлантическите съюзи и всичко останало.

Няма да се срине, просто ще застане друг вицепремиер и ще продължи мандата, а правителството ще бъде избавено от опасността неговото стоене”, предрече Сидеров.

“Понеже той се е вкопчил  във властта и на инат стои, не пуска този пост”, добави атакистът.

Лидерът на парламентарната група на патриотите е категоричен, че думата “извинение” не присъства в речника на Валери Симеонов. Той разкри, че вече е разговарял с другия партньор от ОП – Красимир Каракачанов. “Моята позиция е ясна, аз съм “за” оставката. Каракачанов предстои да каже своята позиция, говорихме по телефона. Не мога да ви кажа, че имам категоричното му мнение, той трябва да си каже. И Борисов накрая да си каже неговото мнение като премиер и лидер на най-голямата партия”, разясни Сидеров, напомняйки по-ранното изказване на самия Симеонов, че само те тримата могат да вземат политическото решение да си тръгне от кабинета.

епицентър.бг

Подобни новини

Вашият коментар