Община Долни чифлик си сътрудничи с населени места от Полша, Украйна, Чехия и Германия

Община Долни чифлик си сътрудничи с населени места от Полша, Украйна, Чехия и Германия

Община Долни чифлик си сътрудничи с населени места от Полша, Украйна, Чехия и Германия.

Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Варнаот Община Долни чифлик. Договорът за партньорство с Изабелин е сключен през септември 2017 година. Gmina Izabelin е селска община в Полша. Общината е създадена на 16 март 1995 година от подразделението на община Старе Бабице. Според данни от Националното преброяване на населението през 2011 година общината е обитавана от 10 209 души. Основните му предимства са близостта на столицата и отличните природни условия.

Криничное, Украйна, е другото побратимено на Община Долни чифлик населено място. Селото се намира в най-южните части на Болградски район и географски лежи между градовете Болград и Измаил. На запад от селото се намира езерото Ялпуг. Населението на селото през 2001 година е 4 348 души, като преобладаваща част от жителите са българи.

Община Долни чифлик си сътрудничи и с чешкия град Високе Мито. Основан през 1262 година от бохемския крал Отакар II, той е разположен близо до оригиналното място, наречено Врацлав. Vysoké Mýto е център на туризма, благодарение на архитектурните му паметници и природата, която го заобикаля. Градският площад е изключително красив и е един от най-големите примери от този тип в Бохемия. Тук е роден Карел Шкорпил – известен чешко-български археолог и музеен деец, академик на БАН , създател на българската археологическа наука и музейно дело, откривател на останките от първата българска столица Плиска.

Община Долни чифлик си сътрудничи и с Грюнхайде, Германия. Grünheide е община в област Одер-Шрee, в Бранденбург, Германия. Намира се на югоизточно от Берлин. Население в края на 2016 година е 8 448 души. Das Bundesleistungszentrum Kienbaum в района на града е един от четирите германски федерални центрове за грижи и обучение на елитни спортисти. От юли 2017 година той е преименуван на Олимпийски и параолимпийски тренировъчен център за Германия. Това е единственият напълно достъпен спортен център по рода си в Европа досега.

През лятото на тази година група младежи от община Долни чифлик гостуваха в Грюнхайде.

агенция Фокус

Подобни новини

Вашият коментар