Корнелия Нинова: Концесията на Летище „София“ е политически въпрос

Корнелия Нинова: Концесията на Летище „София“ е политически въпрос

Въпросът за концесията на Летище „София“ не е само юридически, а касае държавния интерес и това как той трябва да се пази. Дебатът тръгнах в правната плоскост, но това не е юридически въпрос и не е юридически спор. Това е политически въпрос. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в Народното събрание по време на обсъжданите промени в Закона за концесиите

По думите ѝ големият въпрос е продължава ли Европа, в частност и България, това мнозинство и правителството да се движат в посока отказ на държавата от всички функции и прехвърлянето ѝ на частни субекти, отказ от национален суверенитет, падане на граници и задълбочаване на глобализацията или обратно.

Нинова посочи, че светът и Европа започват да го решават в посоката, която БСП предлага. „Това е въпрос и за прехода, колеги, защото отново поставяте въпроса назад кое правителство какво е давало на концесии и как го е правило. Неслучайно от близо две години се опитваме и търсим съгласие да кажем край на този преход. В този преход всеки е намирал различен начин да стигнем дотук и държавата да се оттегли от основните си функции“, заяви Нинова.

Новини.бг

Подобни новини

Вашият коментар