Община Провадия е заредила необходимите количества пясък и сол за зимна поддръжка на пътищата

Община Провадия е заредила необходимите количества пясък и сол за зимна поддръжка на пътищата

От Община Провадия са заредили необходимите количества пясък и сол за зимна поддръжка на пътищата.

Това каза за Радио „Фокус“ – Варна кметът Филчо Филев. По думите му по отношение на зимната подготовка на пътищата Общината е разделена на пет позиции, които се обслужват от четири дружества. Към момента има сключени договори с тях до края на годината.

Закупените количества пясък и сол предстои да бъдат разпределени на купчета отстрани по четвъртокласната мрежа ако има нужда да се ползват от закъсали автомобили.

По думите на Филчо Филев за 2019 година Община Провадия ще сключи нови договори със снегопочистващи фирми. Той посочи също, че най-тежките участъци от четвъртокласната пътна мрежа в община Провадия през зимата са към селата Добрина и Манастир.

Филев уточни, че пътният участък е много тежък и стръмен, а на моменти е заледен. „Между Добрина и Манастир много често има големи снегонавявания и губим по няколко дни докато пробием пътя. Преспите са много големи и постоянно навява там“, коментира още кметът.

По думите му другият проблемен път през зимата е в посока Варна по направлението Провадия – Петров дол – Габърница. „Този път не е на територията на нашата Община, а в съседство, но основно наши автомобили се движат. Пътят е в сянка и също много често е заледен“, добави Филчо Филев.

Агенция Фокус

Подобни новини

Вашият коментар