Николай Бареков и Волен Сидеров провеждат интензивни срещи в Брюксел

Николай Бареков и Волен Сидеров провеждат интензивни срещи в Брюксел

Евродепутатът Николай Бареков и лидерът на ПП „Атака“ Волен Сидеров са на делово посещение в Брюксел. В рамките на визитата двамата осъществиха редица срещи с европейски депутати и лидери на европейски партии. Сред тях бяха съпредседателят на Групата на Европейските консерватори и реформисти /ЕКР/ професор Решард Легутко  и генералният секретар Франк Барет.

По време на съвещанията с представителите на ЕП Николай Бареков и Волен Сидеров са представили идята си за създаване на голям Консервативен алианс в България за предстоящите европейски избори и излъчване на евродепутати, които да се присъединят към Групата на ЕКР като българска делегация.

Лидерът на “Атака” е развил идеята си за излъчване на четири евродепутатски мандата, а лидерът на „Презареди България“ – за коалиция между ЕКР и ЕНП в рамките на бъдещия Европейския парламент. Пред консерваторите двама са анализирали както ситуацията в България, така и бъдещето на Европейския парламент и Европейския съюз.

Кулминацията на визитата ще бъде награждаването на лидера на Алианса на европейските консерватори и реформисти Ян Захрадил с почетен знак “Ябълка на мъдростта и познанието” на УниБИТ заради активната му позиция за ролята на младите хора за бъдещето на Обединена Европа и за принос към Университетската младежка академия за управление на знания. Захрадил ще получи приза на официална церемония по връчване, която ще се проведе тази вечер по време на конференция в Брюксел, на която домакин е евродепутатът Николай Бареков.

www.blitz.bg

Подобни новини

Вашият коментар