През декември мобилни полицейски екипи ще продължат посещенията си в села на общините Бяла, Вълчи дол, Девня и Долни чифлик

През декември мобилни полицейски екипи ще продължат посещенията си в села на общините Бяла, Вълчи дол, Девня и Долни чифлик

Мобилни полицейски екипи ще продължат да изпълняват посещения в малки населени места в областта.

През декември приемни предстои да се проведат в села от общините Долни чифлик, Вълчи дол, Девня и Бяла.

Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Варна от Областната дирекция на МВР. Според списъка за следващия месец, екипите ще бъдат в отделните места на 4, 6, 11, 13, 18, 20 и 27 декември. Графикът за приема на мобилните екипи предварително е оповестен на видно място в съответното село, както и на електронния сайт на ОДМВР – Варна, в раздел „Новини”.

Сред селата, които ще бъдат посетени до края на годината са Нова Шипка, Венелин, Добри дол, Добротич, Момчилово, Средно село, Падина, Кипра, Дюлино, Попович, Горица, Господиново, Самотино, Изворско, Зорница и Любен Каравелово.
По информация на директора на Областната дирекция на МВР комисар Даниел Пашов, в рамките на една смяна се посещават около 10 населени места. Посещенията се извършват от съвместни екипи на „Криминална полиция“, „Охранителна полиция“ и „Пътна полиция“.

Тенденцията е малките населени места да бъдат обезпечени с полицейско присъствие за по-дълго време. Посещенията на полицейските служители в малките населени места са в изпълнение на плана на МВР за противодействие на конвенционалната престъпност.

За първите девет месеца на 2018 година са сформирани 50 мобилни екипа, които са извършили 220 посещения. При посещенията са получени 38 сигнала за престъпления и нарушения, по които са предприети необходимите законови мерки.

Агенция Фокус

Подобни новини

Вашият коментар