Политолог: Борисов е в задънена улица

Политолог: Борисов е в задънена улица

БСП и ДПС, макар да имат различни концепции, нямат интерес от бързи избори, защото при бързи избори е много възможно ГЕРБ отново да спечели. Ако изборите са утре, ГЕРБ може да реализира крехката си преднина. Ако изборите са вдругиден обаче, може да се окаже, че в резултат на скандалите ГЕРБ са под БСП. Това каза в предаването “Лице в лице” по БТВ политологът Първан Симеонов.

Ако Борисов продължава да се вари на бавния огън на протестите и скандалите, предсрочните избори не са изключена опция. Борисов е малко в задънена улица – в тази ситуация просто може да търпи и да провежда политиките, които е замислил. Не виждам друг изход пред Борисов, заяви Симеонов.

В икономически план засега нещата са добри, но общественото мнение реагира на краткосрочните фактори, добави той.

По думите му, ако се стигне до нов служебен кабинет, президентът Румен Радев може да направи реална ревизия на управлението. В предишния служебен кабинет се търсеше баланс, посочи политическият анализатор.

Румен Радев е шанс за БСП, защото той уплътнява едни пространства, които БСП не може да уплътни. Ако дойде ред идеологически да се позиционира, ще си проличи, но засега той се позиционира в критика на управлението. Засега той държи всички в шах, не разкривайки намеренията си дали ще прави политически проект, заяви Първан Симеонов.

В българския политически живот на всеки четири години идва някой нов политик от типа на Марешки, Бареков, Сидеров. Българската политическа система отдавна не е виждала такъв нов политик, затова сега клокочи отдолу, каза още политологът.

Новини.бг

Подобни новини

Вашият коментар