Калоян Паргов: Оставката на зам.-кмета Крусев не решава проблемите. Ред е на Фандъкова!

Калоян Паргов: Оставката на зам.-кмета Крусев не решава проблемите. Ред е на Фандъкова!

Оставката на зам.-кмета на София Евгени Крусев заради ремонта на ул. “Граф Игнатиев” не решава проблемите, време е кметът на София Йорданка Фандъкова да понесе отговорност, заяви на пресконференция на “Позитано” 20 лидерът на БСП-София Калоян Паргов.

Оставката на Евгени Крусев като заместник-кмет на Столична община е шах на пешката, за да спасим царицата”, бяха точните думи на председателя на Градския съвет на БСП.

„Оставка поискаха в общинския съвет редица политически групи и колеги. Припомням тогава, че ние търсихме отговорност като политическа сила в първо лице единствено число от кмета на София, а не от заместниците или така наречените буфери, които пазят кмета в една или друга кризисна ситуация“, продължи Паргов.

„Дълбоко се съмнявам, че всяка една оставка в последните 10 години е била плод само на лично решение, включително оставката на министрите. Оставката на един заместник-кмет няма да реши проблемите, защото отговорността за назначаването на един или друг заместник-кмет, носи кметът на столицата г-жа Фандъкова“, каза още той.

Шах на пешката не означава, че царицата ще се спаси. Идва време и царицата да излезе напред и да поеме отговорност”, бе категоричен лидерът на БСП-София.

Паргов припомни, че преди две години, когато Любомир Христов е подал оставка като заместник на Фандъкова (заради скандала с обществените поръчки за спирките на градския транспорт в столицата) и на негово място е бил предложен Крусев, от БСП са поставили въпроса дали един 28-годишен младеж има достатъчна експертиза за тази позиция.

Паргов коментира и въпроса с мръсния въздух в София.

“Нито зелени, нито безплатни билети ще решат проблема с мръсния въздух в столицата. Това, което се случва по отношение на мръсния въздух и на кризисния пиар, който наблюдавам, едва ли ще успокои софиянци“, каза Калоян Паргов. Той призова кметовете, които ще генерират приходи от данъка “стари автомобили”, да инвестират тези пари в закупуване на филтри за комини. Така домакинствата, които се отопляват с твърдо гориво ще бъдат подпомогнати, а това ще допринесе и за справяне на проблема със замърсяването на въздуха.

Очаквайте подробности

Пресконференция на БСП

Подобни новини

Вашият коментар