Незабравимо коледно тържество в Девня

Незабравимо коледно тържество в Девня

Община Девня осигури незабравимо коледно тържество за малките и големи жители на индустриалната община, което се състоя навръх празника Никулден в централния парк на градчето. На събитието присъстваха кметът на община Девня Свилен Шитов, неговият заместник Донка Йорданова, председателят на Общинския съвет Владимир Ненков, изпълнителният директор на “Солвей соди“ АД Спирос Номикос и много граждани.

Водещ на празничната програма бе известният варненски шоумен Кирил Аспарухов, а за високия градус на настроението се погрижиха младите изпълнители Мия, Стелко и Кристалена.

От откритата сцена, която общината превърна в декор на коледна приказка, приветствия към множеството отправиха кметът Свилен Шитов и Спирос Номикос.

“Малко са общините като нашата – малка, но спретната, и благодарение на Вас в продължение на 3 години успяваме стъпка по стъпка да подобряваме качеството на живот и средата, в която живеем. Искам да пожелая на всички весело изкарване на предстоящите коледни и новогодишни празници! Бъдете живи и здрави – това е най-важното, сплотени и вярвайте както в семейството, така и на близките си! Благодаря, че за поредна година ставате част от този празник –  заедно да запалим елхата“, заяви кметът на Община Девня Свилен Шитов.

Водещият Кирил Аспарухов накара всички да отброят секундите до запалването на светлините на градската елха, а в кулминационния момент кметът и изпълнителният директор на содовия завод си стиснаха ръцете. Красиво аранжираното коледно дървче грейна, а непосредствено след това вечерното небе бе озарено от ефектна заря, която прикова погледите. Последва и музикалната програма, аранжирана с ритмични популярни песни. Междувременно малчуганите участваха в образователни игри, при които водещият раздаваше подаръци на всяко дете, отговорило правилно на въпросите му.

След приключването на музикалната програма на сцената кацнаха Дядо Коледа и Снежанка, които раздадоха подаръци на всички послушни деца. Тържеството завърши с пищно хоро, което се изви на няколко ката в празничната никулденска вечер.

Варна24

Подобни новини

Вашият коментар