Полицай от Аксаково близо до приза “Полицай на годината”

Полицай от Аксаково близо до приза “Полицай на годината”

Четвърт век от старта на инициативата “Полицай на годината“ се навършиха през тази година. “В човешкия живот четвърт век е време за обучение, време за формиране на характер, време на трупане на опит и време за отговорен избор и достоен път, които всички полицаи са избрали”. С тези думи министър Младен Маринов се обърна към присъстващите на тазгодишната тържествена церемония. Той сърдечно благодари на колегите за избора да работят в системата на МВР и ги призова да продължават да изпълняват своята мисия, въпреки всички трудности, които срещат. В обръщението си към наградените  вътрешният министър подчерта, че отличието е  оценка на техния труд и този на колегите им, с които работят в екип.

Служител на Областна дирекция на МВР – Варна се нареди на втора позиция и получи индивидуална награда за своята работа. Инспектор Цветлин Минков – група “Охранителна полиция“ към РУ – Аксаково бе награден от главен комисар Христо Терзийски – директор на ГДНП за проявени от него професионализъм, съобразителност, находчивост и постигнати високи резултати. Благодарение на неговите действия е разкрит въоръжен грабеж на казино във Варна, задържани са извършителите на противозаконно отнемане на автомобил и е установена нива, засята с канабис.

Инспектор Минков е на 41 години. Работи в системата на МВР от десет години като неговият професионален път минава през Трето РУ на МВР в града, сектор “Пътна полиция”, сектор “Общинска полиция” и до днес в РУ – Аксаково.

За него работата в полицейска униформа е възможност и удовлетворение. Възможност да развива себе си в професионално и в лично отношение.

“Общуването с много и различни хора носи със себе си обогатяване и дава нови посоки за развитие”, казва Цветлин Минков и добава, че “динамиката и удовлетворението от това да работиш в услуга на гражданите не могат да се сравнят с друго” . Инспектор Минков обича работата в екип и определя себе си като “човек призван да служи в сектор “Сигурност”.

Ръководството и съставът на ОД на МВР – Варна поздравяват инспектор Цветлин Минков и му пожелават професионални и лични успехи.

Варна24

Подобни новини

Вашият коментар