Достъпа до центъра с автомобил – гореща точка в общинския съвет. Виждаме и теб, Филчо!

Достъпа до центъра с автомобил – гореща точка в общинския съвет. Виждаме и теб, Филчо!

На изминалата сесия на общинския съвет се водиха разгорещени дебати за влизащите в зоната на центъра автомобили. Част от общинските съветници изразиха възмущение, че управляваните по Централния площад автомобили разрушават плочките на центъра.

Повод за дебата стана бъдещия ремонт на центъра, за който за втори път ще се кандидатства по проект. Желанието на Филчо Филев, според приближени до него е до края на този си мандат да може да се похвали с такъв ремонт. За съжаление при последния частичен ремонт на Центъра, излагацията беше голяма, като поставиха плочки втора/поредна употреба с надпис „Каварна”.

Разрушаването на плочките по Центъра на Провадия се отдава на влизащите автомобили, като се конкретизират обектите в централната част, които зареждат стока и инкасото на банките. Особено внимание бе обърнато от страна на кмета Филчо Филев на шофьорите, които нямат и такъв ангажимент, като каза, че е въпрос на добросъвестност, защото площада е и ще бъде отворен и може да влезе всеки.

Изказване на Филчо Филев: „По отношение на достъпа в момента. За съжаленние, наистина, при десет лева на месец, по площада вървят камиони за две каси за водата или за нещо друго. Това е от компетентността от ОбС и достъпът може да бъде ограничен с изключение на автомобилите със специално предназначение. Защото той площадът ще си бъде отворен и на него ще може да влезе всеки. Въпрос на добросъвестност е.”

Да, въпрос на добросъвестност е. И важи и за служебния автомобил на Филчо Филев – кметската шкодичка. И не е въпрос за в бъдеще как ще си промени поведението паркиращия върху плочките кметския автомобил, а как се мери с два аршина сега.

Паркирана ли е върху плочките служебната кола на кмета – да! Минал ли е по плочките, дето се рушат – да! За съжаление, според кмета, някои правят ли го срещу десет лева – да! А той??????????

Изказване на Христо Гичев-председател на ОбС Провадия „Дразнещо е паркирането и влизането на автомобили на централния градски площад. Няма да споменавам имена. Те са известни.“

Изказване на Дамян Неделчев „Уважаеми колеги, Аз на комисията останах с впечатлението, че зареждането на площада ще става с колички. Някой спомена за наем, за достъп. Ще дадем пари, ще се направи площада и после някой ще плаща, за да има достъп до обекта си. Той, като си плаща, като натроши плочки за незнам си колко хиляди пари. Дали с този наем ще успеем да ремонтираме и наемът ще покрива ли повредите? Ще дадем пари за едно нещо, после ще започнем да го кърпим. Пак да се върна в началото на изказването си. На комисия останах с впечатлението, че зареждането ще бъде с колички. Сега се казва, че отговорност на ОбС е да разреши или да забрани. Има някакво разминаване между това, което говорихме на комисиите и това, което чувам сега.“

Има вече няколко фейсбук групи „ВИЖДАМ ТЕ…”. И Филчо виждат хората, къде върху плочките е паркиран служебния му автомобил.  Нали било въпрос на добросъвестност? Е? – мнооого добросъвестно.

Изказване на инж. Филчо Филев-кмет на община Провадия „Уважаеми д-р Неделчев, Има действащ режим в момента, който позволява достъпът на търговци, на банки и на всички, които не са с животоспасяващи автомобили. Ако живот и здраве, централната градска част-площада, бъде ремонтиран, ние, като администрация, ще направим предложение до Вас достъпът да бъде ограничен. Сегашният режим да бъде отменен. “

Изказване на инж. Филчо Филев-кмет на община Провадия „Най-много актове полицията пише за три неща:Преминаване без право по централния градски площад. Такива автомобили, които нямат пропуски. Дрифт вечер на градския площад и непристойно поведение. Това са нещата, за които при мен идват актове, които са съставени от полицията и ние издаваме наказателни постановления.“

А СЕБЕ СИ ГЛОБИ ЛИ, ФИЛЧО? …ВИЖДАМЕ ТЕ!

Подобни новини

Вашият коментар