Kметa на с.Златина: Обновяваме селото с доброволчески труд на златинци, дарители и субсидии

Kметa на с.Златина: Обновяваме селото с доброволчески труд на златинци, дарители и субсидии

Кметът на село Златина Иван Йорданов Иванов е роден през 1967г. През 2015г. застъпва първия си мандат, като кмет на селото. В интервю отпечатано в бр. 36 на общинския вестник Провадия плюс казва: Когато човек има желание да свърши нещо, възможности винаги се намират. За мен е важно работата в селото да върви, нещата да се случват и хората да са доволни, а не само да стоя зад бюрото и да вдигам телефона.” Ето и цялото интервю:

Нашето село Златина е малко селце. В него живеят около 250 човека – и млади, и по-възрастни, трудолюбиви и добри хора. Заедно се веселим и отбелязваме всички празници, помагаме си един на друг. През последните две години с общи усилия и с помощта на Община Провадия и нашето малко селце доби по-приветлив вид. В парка на читалището общината построи нова детска площадка – пъстра и весела, за радост и удоволствие на децата от селото. С общински средства бяха асфалтирани 270 кв.м от селските улици на стойност 5500 лв., ремонтираха се 540 кв.м тротоарни настилки на стойност 12 000 лв.

Със собствени средства и с допълваща субсидия от Община Провадия обновихме и читалищната сграда – поставихме нова дограма, боядисахме салона отвътре, а в момента работим по изграждането на музейната сбирка. Част от нашите съселяни се включиха с доброволен труд по ремонта на читалището. Със средства от дарители и отново с доброволния труд на златинци обновихме изцяло помещението на бъдещия пенсионерския клуб. С нова подова настилка, течаща вода и красиви маси и столове – клубът ще стане притегателно място за по-възрастните ни съселяни. На 30 ноември ще се проведе учредителното събрание на Пенсионерския клуб в Златина. Ще изберем ръководство, председател и финансово контролна комисия.

Оттук нататък възрастните хора в Златина ще имат място за срещи и раздумки, за отбелязване на различни празници, за тихи игри и социални контакти помежду си.

Като кмет се опитвам да помогна на всеки, стига да мога, без значение от какъв етнос, вероизповедание или политическа партия е човекът. За мен е важно работата в селото да върви, нещата да се случват и хората да са доволни, а не само да стоя зад бюрото и да вдигам телефона.

Когато човек има желание да свърши нещо, възможности винаги се намират.

Подобни новини

Вашият коментар