Новият асансьор в сградата на Община Девня е в процес на реализиране (снимки)

Новият асансьор в сградата на Община Девня е в процес на реализиране (снимки)

Съвсем скоро граждани с двигателни проблеми и трудно подвижни ще могат с минимални усилия да се качват до последния етаж на сградата на общината в Девня. Това ще става с помощта на новия асансьор, чието изпълнение в момента се реализира.
Външния асансьор е факт след като девненската общинска администрация начело с кмета Свилен Шитов спечели финансиране по Проект “Красива България”. Проекта се реализира с 50% общинско самоучастие, съобщи кметът Свилен Шитов.

Новата екстра безспорно ще улесни достъпа на трудноподвижни лица до всички етажи на сградата, ще улесни и останалите граждани и общинските чиновници.

Проекта е с наименование „Осигуряване на достъпна среда в сградата на Общинска администрация – Девня” и е одобрен от „Красива България” след внесено проектно предложение на Община Девня.
Външния асансьор, чието изграждане е вече факт, ще е с пет спирки.

Паралелно с монтирането на платформата общината подмени и плочките пред сградата на местната власт. От години те бяха в окаяно състояние и създаваха потенциален риск от контузии и фрактури на преминаващите граждани.

ПРОВАТОН ще продължи да следи за своите читатели реализирането на този хубав проект. Още по темата може да прочетете тук: /да е името на статията, а не линк/

Сградата на Община Девня ще се сдобие с асансьор по Проект “Красива България”

 

Подобни новини

Вашият коментар