След публикация на Проватон обявиха конкурс за главен архитект в Провадия

След публикация на Проватон обявиха конкурс за главен архитект в Провадия

На 6 декември Проватон публикува статия, с която информира своите читатели, че в общината има нов главен архитект. Освобождаването на бившия главен архитект и назначаването на нов, бе станало в пълно невидение за гражданите на община Провадия.

Тогава засегнахме и изобличихме партизанските действия в Бялата сградка:

Смяната на главния архитект на Община Провадия не е оповестена публично, не е обявен конкурс за заемане на позиция „главен архитект на община”.

Сега след публикацията на ПРОВАТОН е почти сигурно, даже залозите клонят към 100%, че Филев ще обяви конкурс за главен архитект, освен ако не го удари на инат ...

Както отдавна се каза в най – четената провадийска фейсбук група „Снимки от Провадия” – в Провадия всеки временно изпълняващ длъжността става постоянния й титуляр.

Сегашния главен архитект се казва Силвия Славова, името може да се види в телефонния указател на общината. Това е публичността в Община Провадия – от телефонния указател…

След нашето  разкритие на 6 декември, че  кмета Филев е назначил тихомълком без конкурс главен архитект, на 11 декември се появи притеснено съобщение на сайта на община Провадия, че все пак конкурса за главен архитект ще има, вижда се че  е назначен след публикацията.

Макар Филев да бе „принуден” от разкритието на  Проватон, конкурса изобщо не би трябвало да е новина, отстъпка или признак на кметско великодушие, тъй като Законът за устройство на територията (ЗУТ) изисква „главният архитект“ да бъде избиран с конкурс под наблюдението на архитектурната колегия.

ЗАКОНА ГО ИЗИСКВА – ГЛАВЕН АРХИТЕКТ САМО С КОНКУРС

Филев как ги назначава…

Към настоящия момент арх. Славова заема поста главен архитект /поне според телефонния указател и документите, които спуска до общинския съвет/, без конкурс, което според запитване до КАБ е в нарушение на наредбите.

Конкурсът за главен архитект бе обявен едва след като ПРОВАТОН публично оповести, че назначената нова главна архитектка стои на поста без да е обявяван конкурс.

И както по-горе цитирахме, всичко временно в Провадия е за постоянно, може да почнат залаганията кой ще е спечелилия кандидат на конкурса, след като Филев е избрал вече новата архитектка. Линк към обявата на общината: http://provadia.bg/vid2/1776.pdf

Накратко за конкурса – Кандидатите трябва да имат стаж в областта на архитектурата и професионален опит три години.  Кандидатите не трябва да разработват концепция на никаква тема. Само имат да минават тест и интервю.  560 лева е основната заплата за длъжността /направо да се чуди човек/. Необходимите документи ще се приемат до 11.01.2019г.

ПРОВАТОН: В предната статия обещахме разтърсващо разкритие – нашето разследване все още не е приключено и систематизирано, не е в настоящата статия, очаквайте го скоро. Тук може да прочетете свързаната статия от 5 декември, която  се цитира в горния текст:

Филев освободи от длъжност дългогодишния главен архитект на Провадия

 

 

Подобни новини

Вашият коментар