1 356 деца се обучават в училищата на територията на община Дългопол през учебната 2018/2019 година

1 356 деца се обучават в училищата на територията на община Дългопол през учебната 2018/2019 година

1 356 деца се обучават в училищата на територията на община Дългопол през учебната 2018/2019 година, като 50 от тях се обучават в самостоятелна форма. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Варна от Община Дългопол.

През учебната 2018/2019 година образователната система в община Дългопол обхваща седем училища – СУ ,,Назъм Хикмет‘‘ в село Медовец, СУ ,,Св. Климент Охридски‘‘ в Дългопол, НЧ ,,Иван Вазов‘‘ в Дългопол, ОбУ ,,Хр. Ботев‘‘ в село Цонево, ОУ ,,Хр. Ботев‘‘ в село Партизани, ОУ ,,Митко Палаузов‘‘ в село Лопушна и ОУ ,,Васил Левски‘‘ в село Поляците. Детските градини на територията на общината са четири – ДГ ,,Детелина‘‘ в Дългопол с филиал в село Аспарухово, ДГ ,,Пролет‘‘ в село Цонево, ДГ ,,Щастливо детство‘‘ в село Медовец с филиал в село Поляците, ДГ ,,Първи юни‘‘ в село Партизани с филиал в село Лопушна и едно ЦПЛР – ОДК ,,Андрей Германов‘‘ в Дългопол. В детските градини на територията на общината се възпитават общо 336 деца.

Демографската характеристика на община Дългопол следва тенденциите на намаляване броя на населението, характерни както за областта, така и за страната, в резултат на намаляване броя на родените деца и интензивната емиграция на младите хора в активна възраст.

Фокус

Подобни новини

Вашият коментар