Георги Георгиев, кмет на Дългопол: През 2018 година реализирахме културни събития на стойност 38 000 лева

Георги Георгиев, кмет на Дългопол: През 2018 година реализирахме културни събития на стойност 38 000 лева

През 2018 година Община Дългопол е реализирала културни събития, заложени в Културния календар, на стойност 38 000 лева. Това каза за Радио „Фокус“ – Варна кметът на Дългопол Георги Георгиев, анализирайки дейността на администрацията през годината.

С много веселие за жителите на общината е преминал празникът Трифон Зарезан, по време на който са представени и дегустирани домашни вина за наградата „Цар на виното“, а победителите в надпреварата са получили награди. С тържествен военен ритуал и поднасяне на венци и цветя на „Паметника на загиналите във войните за свободата на Отечеството“ е отбелязан националният празник в Дългопол. Денят на славянската писменост е отпразнуван с тържествено шествие с ученици от всички училища на територията на община Дългопол. За поредна година са връчени наградите на Община Дългопол в сферата на образованието. През годината са организирани и проведени още родова среща в село Цонево, игри и забавления по случай 1-ви юни, фолклорният фестивал в село Аспарухово – „Ченге пее и танцува“. В отбелязването на празника на град Дългопол са се включили детско-юношеският духов оркестър „Дико Илиев“ с ръководител Любомир Александров. Проведена е и баскетболна среща между младежи и ветерани от град Дългопол, а в турнира по борба са участвали състезатели от цяла България и Република Молдова. С поднасяне на цветя на „Паметника на загиналите във войните за свободата на Отечеството жителите на Дългопол оса отбелязали 133-та годишнина от Съединението на България, а първият учебен ден е бил тържествено открит във всички училища на територията на общината. На 22 септември с поднасяне на венци и цветя е отдадена и почит на героите, загинали във войните.

През годината е проведена още земляческа среща в село Аспарухово и изнесено заседание на Общински съвет Дългопол в новооткритата зрителна зала на НЧ „Добри Ив. Недев – 1894“.

Фокус

Подобни новини

Вашият коментар