47 000 лв. е стойността на субсидиите за лицензираните клубове в община Дългопол през 2018 година

47 000 лв. е стойността на субсидиите за лицензираните клубове в община Дългопол през 2018 година

47 000 лв. е стойността на субсидиите за лицензираните клубове в община Дългопол през 2018 година. Това каза за Радио „Фокус“ – Варна кметът на Община Дългопол Георги Георгиев, отчитайки работата си през 2018 година. Субсидията на ФК “Камчиец – 1945” – гр. Дългопол, е 12 300 лв. ФК “Сини вир” – с. Цонево, е със субсидия от 2 500 лв. ОСК “Камчия – 2007” – гр. Дългопол, е също със субсидия от 2 500 лв. СКБ “Аркос”, с. Партизани, е със субсидия 16 000 лв.

ФК “Камчиец – 1945”, гр. Дългопол, участва в А-областна група мъже и е завършил сезон 2017/2018 на 9 – то място от общо 13 отбора. ФК “Камчиец – 1945” – деца, са участвали в първенство, организирано от БФС, и са завършили на второ място в крайното класиране. Двата отбора са имали над 13 футболни срещи с различни победи. През месец септември 2018 е започнал есенният сезон за мъже и деца, всички играчи са картотекирани. Средствата, които са преведени на отбора, са изразходени за екипи, топки, обучения на треньори, картотекиране и участия в състезания.

През 2018 година отборът на ФК “Сини вир”, с. Цонево, участва в Б – областна група мъже и е завършил пролетния сезон на трето място от общо 6 отбора. През пролетния сезон отборът е имал 4 домакински мача и 3 на чужд терен. През есенния сезон отборът има 3 домакински и 4 мача, където ще бъдат гости. Средствата, които са преведени на отбора, са изразходени за картотекиране и участия в състезания.

През състезателната 2018 година СКБ “Аркос”, с. Партизани, участва в държавни и републикански първенства в четири възрастови групи – деца, момчета, момичета и кадети. Първенствата са проведени в гр. Сливен, гр. Горна Оряховица и гр. Ловеч. През годината децата от СКБ “Аркос” са участвали в различни турнири, проведени в с. Твърдица, гр. Айтос, с. Езерче, с. Руен, гр. Бургас, гр. Вълчи дол и др., където са завоювали първи, втори и трети места. През летния сезон отборът по борба е участвал и в турнира по плажна борба в с. Шкорпиловци. СКБ “Аркос” е имал и международно участие в Република Молдова. През месец август СКБ “Аркос” организира VI традиционен турнир по борба в Дългопол под патронажа на кмета на Общината.

През състезателната 2018 година ОСК “Камчия – 2007”, гр. Дългопол, участва в А–републиканска група. Отборът е взел участие в редица състезания в големи градове. През пролетния сезон са завършили на осмо място. С предоставените средства са закупени нужните за отбора екипи, тенис-ракети, гуми и топчета. Есенният сезон са започнали в Б–републиканска група. Картотекирани са всички спортисти – мъже и 7 деца, които са участвали в национално състезание “Млад олимпиец” в гр. Горна Оряховица. За конния спорт средствата са изразходени за състезания, проведени през 2018 година в Цонево и Дългопол.

Фокус

Подобни новини

Вашият коментар