Видео показва прототип на първия сгъваем Xiaomi смартфон

Видео показва прототип на първия сгъваем Xiaomi смартфон

За сгъваеми телефони се говори все повече, като някои производители дори показаха свои прототипи. Сега в интернет пространството се появи любопитно видео на огъващо се устройство, за което се твърди, че разработено от китайската компанията Xiaomi. То бе споделено в Twitter от популярния технологичен влогър Евън Блас.
От кадрите се вижда как човекът използва приложението Google Maps на екран, голям колкото таблет. След това дисплея се сгъва последователно от едната и другата страна, за да придобие форма на смартфон.
В своя туит Блас твърди, че гарантира автентичността на показаното устройство.
Слуховете, че Xiaomi работи върху сгъваем смартфон се появиха за първи път през 2016 г. Тогава също бе разпространено видео на гъвкав дисплей, припомня The Verge.
Ако сегашни кадри са автентични, Xiaomi ще се присъедини към групата на първите, пуснали такива устройства, за които се очаква да са следващият бум в света на технологиите. Подобни бяха показана миналата година от Samsung, a преди това и от неизвестната китайска компания Royole. За Lenovo и Huawei също се знае, че работят по сгъваеми телефони. Впечатление прави, че всички играчи, демонстриращи напредък в тази посока, са все азиатски.
Що се отнася до американския гигант Apple, който напоследък страда от все по-затихващи продажби на свия iPhone, за него се знае, че засега изчаква. Патентните постъпления все пак подсказват, че вече проучва концепцията.

Embedded video

Evan Blass

@evleaks

Подобни новини

Вашият коментар