Цял град в подкрепа на едно момче

Цял град в подкрепа на едно момче

Искам да Ви разкажа за благословените опити на цял един малък град да спаси своето момче. От няколко месеца 25-годишният Христо от Провадия е в будна кома след катастрофа, в която пътува на задната седалка в автомобил. Получава тежка черепно-мозъчна травма и след време го изписват от болницата без видимо подобрение. Приятелите му обаче не искат да повярват, че няма надежда за Христо и решават да подкрепят усилията на неговото семейство да му върне жизнеността и желанието за живот. Затова започват да събират средства за лечение и рехабилитация чрез социалните мрежи, включват се хора от целия град.

В последния месец Читалище “Алеко Константинов 1884”, гр. Провадия, Общинският съвет и Центърът за работа с деца организираха няколко благотворителни концерта в негова подкрепа.

Своеобразен венец на усилията да бъде спасен Христо бе концертът на Игнажден под наслов “Коледа е доброта”. Обновената (след скорошния ремонт) сграда на Читалището събра няколкостотин души, дошли за да обединят грижата си, молитвите, любовта си в светла енергия, която да помогне на младото момче. Предколедният дух на вяра и доброта беше обединил всички участници в концерта: младите актьори от самодейния състав на режисьора Димо Димов, малките балерини от ръководения от Анна Пенева балет “Усмивка”, малките певици Дея, Далия, Христина; фолклорните състави към Читалището, които пяха, свириха на гайди и други народни инструменти, танцуваха; младите мъже от с. Бозвелийско, които представиха обичая Коледуване… Специалното участие на рок група Mirror със солистката Свилена Иванова бе прието с възторг от публиката. Молитвата на отец Георги Стоименов в началото изправи на крака залата в благоговейно мълчание. Секретарят на читалището Силвия Боева поздрави всички, дошли с добро в този общ Дом на Игнажден. На крака стана публиката и в края, след като нотариусът Зоя Аврамова обяви, че за една вечер са събрани над три хиляди и шестстотин лева. А звуците на последната песен – “Тиха нощ, свята нощ”, изпълнена от рок състава с ръководител Петър Трайков и солистки Полина и Свилена, продължи да звучи в душите на всички с надеждата, че Христо ще оздравее и скоро ще го видим отново сред нас.

Несръчно опитала се да разкаже за случилото се (само около час след събитието): Марта Радева, учителка, която тази вечер беше щастлива, че живее в този град.

Подобни новини

Вашият коментар