Президентът Румен Радев към превозвачите: Аз съм с вас! Исканията ви са справедливи!

Президентът Румен Радев към превозвачите: Аз съм с вас! Исканията ви са справедливи!

Искам да изразя своята абсолютна подкрепа към вашите искания, към предприетите от вас действия и намерение за справедливи протести. Това каза държавният глава Румен Радев преди среща с представители на транспортния бранш, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Изразявам уважението си към вашата дейност, която не само има огромен принос към българската икономика, като принос към БВП и трудовата заетост, тя осигурява препитание на много семейства“, се обърна той към превозвачите.

„Аз съм с вас. Точно вашите справедливи искания дават повод всички институции в България да са обединени в подкрепата си към вас“, заяви държавният глава.

„Искам да уточня, че тази среща е не, за да се прави анализ дали някой до момента си е свършил или не си е свършил работата. Това го оставям като съвсем друга тема, не й е мястото тук“, коментира той.

„Приемам тази среща, за да уточним какво и как трябва да се прави оттук нататък, така че да имаме успех, защото това е успех за България“, посочи държавният глава.

„Нещата явно не могат да се решат за един ден. Борбата може и трябва да се води в краткосрочен, средносрочен и дългосрочен план“, каза още Румен Радев.

Вашата борба е справедлива, защото предприетите действия и желание за промени по пакета „Мобилност“ са в грубо нарушение на принципите на ЕС за свободния пазар, принципите за свободно движение на стоки, услуги и хора. Трябва да се борим за нашите права. Това каза държавният глава Румен Радев преди среща с представители на транспортния бранш.

„Това е дискриминация към българския бизнес, която не трябва да позволяваме да се осъществи“, обяви президентът.

„В президентската институция поддържаме редовна комуникация с нашите представители в европарламента. Последно снощи говорихме подробно с Петър Курумбашев какво точно и как ще бъде внесено в Комисията по транспорт“, посочи Румен Радев.

„Очакваме оттам нататък гласуването. Надявам се вашият справедлив протест да повлияе“, коментира той. „Следват евентуално и дискусиите в т.нар. триалог, където също е много важно да има борба за всеки един пробив по различните параметри, които предлагате и стиковате с представителите ни в ЕП“, допълни държавният глава.

 

 

 

„Искам да чуя вижданията и намеренията ви, и как ние институциите в България можем по най-добрия начин да подкрепим вашите действия“, се обърна той към превозвачите.

Подобни новини

Вашият коментар