Израел удари Сирия

Израел удари Сирия

Противовъздушната отбрана на сирийската армия се е задействала снощи срещу ракети, изстреляни от израелската авиация, съобщи официалната агенция САНА, като цитира военен източник, който уточни, че атаката е била извършена около 23,00 ч.

Според сирийския военен представител повечето от ракетите, изстреляни от израелски бойни самолети са били прехванати и само един склад в района на международното летище на Дамаск е бил засегнат, предадоха световните агенции.

“Резултатите от агресията бяха ограничени до удар по един от складовете на летището на Дамаск”, заяви военен представител, цитиран от САНА. Атака е била извършена в 23,15 ч.

Международното летище работи в нормален режим и не е пострадало от израелската агресия, заяви източник от министерството на транспорта, предаде AFP.

Според местни медии сирийската противовъздушна отбрана е свалила осем ракети над западните и южните околности на Дамаск. Израелските самолети нанесли удара от Северна Галилея на границата с Ливан.

Атаката е била насочена срещу два сектора с военни позиции на иранските сили и на ливанското движение “Хизбула”, твърди Сирийският център за наблюдение на човешките права.

Мишените се намирали в сектора Кесуа и в околностите на международното летище, заяви директорът на центъра Рами Абдел Рахман, като уточни, че ситуацията в летището е нормална.

Сирия

Подобни новини

Вашият коментар