Цветанов с пост във “Фейсбук” относно международния отзвук за откриването на Пловдив – европейска столица на културата

Цветанов с пост във “Фейсбук” относно международния отзвук за откриването на Пловдив – европейска столица на културата

Няма как да не бъдем горди, когато откриващото събитие на домакинството на Пловдив като европейска столица на културата е отразено и получава положителни отзиви от най-големите медии в Европа, САЩ, Китай, Русия, Индия и т.н. „Тhe New York Times”, „Daily Telegraph“, “Deutsche Welle”, ZDF, ARD, „France-Presse“, „Reuters“, “Associated Press”, “RAI TV”, “Euro News“, “La Repubblica”, TAСС и китайската агенция „Xinhua“ са само част от водещите световни медии, които останаха впечатлени от откриващия спектакъл “Ние сме всички цветове”.

Това написа председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов в профила си в социалната мрежа „Фейсбук“ .

„Общо над 120 международни публикации показват откриването в Пловдив като начало на културната програма за 2019-та на Стария континент с много снимки, видеа и журналистически коментари“, отбеляза той.

„По програма чуждите медии присъстваха и на откриването на изложбата „ДИМ. Истории за тютюна“, изложбата „Изкуството на свободата – от Берлинската стена до уличното изкуство“, огненото шоу изпълнено на Пеещите фонтани и др. събития от изминалия уикенд. Разходката сред забележителностите на града ги запозна с хилядолетната история на Пловдив и предстоящите културни събития през годината. Всички те събраха впечатления и от разговори с граждани и участници в програмата на Пловдив 2019. Те планират да посетят Пловдив отново, за да бъдат отразени с още по-голям международен отзвук моменти от разнообразната културна програма през цялата година“, написа още Цветанов.

По думите му един от основните аспекти на програмата Eвропейска столица на културата е възможността страната и градът домакин да се рекламират в позитивен план, да привлекат внимание със стойностно културно съдържание. „През 2019 вече се очакват над 2 млн. туристи да посетят Пловдив заради титлата, като вече има и първият рекорд. По време на откриващия уикенд повече от 10 хил. български и чуждестранни туристи посетиха града“, написа още той.

Новини

Подобни новини

Вашият коментар