Цветанов: Пред нас не стои дилемата дали ще сме първи, а дали държавата ще върви по правилния път

Цветанов: Пред нас не стои дилемата дали ще сме първи, а дали държавата ще върви по правилния път

Всеки един политически лидер има правото да алармира за проблеми, ако има такива. За предстоящите избори трябва да сме много нащрек и да се подготвим много добре. Никога не е стояла на дневен ред загуба от БСП. Но ние в никакъв случай не сме самоуверени. Пред нас не стои дилемата дали ще сме първи, а дали държавата ще върви по правилния път след Европредседателството. Това каза зам.-председателят на ПГ ГЕРБ Цветан Цветанов в предаването “Панорама” по БНТ.

“Понякога ни възприемат с премиера Борисов като “доброто и лошото ченге”. С премиера имаме една цел и отговорност – да имаме успешен управленски мандат. И Борисов, и аз сме различни хора. Всеки има своя темперамент, своята способност да мотивира хората на публични мероприятия. Премиерът беше много ясен в посланието си към всички нас в препълнената зала на НДК. Той каза, че трябва да имаме по-голяма публичност в местните мандати. Някои го възприеха като критика. Действително, има някои слабости – някои от политическите фигури в ГЕРБ не са достатъчно активни”, заяви Цветанов.

Той отбеляза, че ГЕРБ, за разлика от БСП, се разграничават от кадрите и политиците си, които злепоставят партията със своето поведение. Цветанов даде пример със “Суджукгейт” и отбеляза, че подобни теми при партията-столетница дори се смятат за “заслуга”. По отношение на обвинението срещу журналистката Елена Йончева, Цветанов каза: „Тя е невинна до доказване на обратното. Но когато днес чух Вежди Рашидов, смятам, че всички трябва да се вслушаме в тази човешка трагедия. Той си оставя парите в КТБ, но после някой друг ги харчи и той ги губи… Ако погледнем реално за подобни атаки – Елена Йончева беше човекът, който направи най-острите атаки и се опита да бъде политическият инструмент, прикривайки се зад журналистически разследвания. Президентът Радев пръв се усъмни в нейните качества и тя напусна президентството и отиде при БСП. Те използваха Елена Йончева. Категорично заявявам – нямаме нищо общо с атаката срещу нея. Имаме само информационни съобщения в открити източници, прочетени от Делян Добрев. Давам ви пример – срещу мен бе внесен анонимен сигнал от лидера на БСП, Мая Манолова внесе сигнал за “Костинброд”. Нека видим реално кой работи и кой действа в защита правата на хората”, коментира зам.-председателят на ГЕРБ”.

Цветан Цветанов отговори на въпрос дали ГЕРБ са спокойни след договарянето на Ф-16 за българската армия: “Тук трябва да имаме предвид какво е решението за избор на самолет, който трябва да бъде на въоръжение в българската армия. Имаме решение на МС и парламента и трябваше да дадем мандат на българското правителство да започне преговори със САЩ. Аз ценя становището, което е било изразявано в подкрепа на Ф-16 от летеца Радев до 2012 г. Не подкрепям решението на политика Радев, които отстъпиха, а ние взехме решение да защитим националната си сигурност”.

Цветанов заяви: “Ние от ГЕРБ винаги сме признавали и говорили за грешките си. Имаме силата да застанем пред избирателите си. Но не очаквахме, че БСП ще възприеме национал-политическата риторика. Защото в момента тяхната платформа и “визия за България” е с основни акценти, които се противопоставят на ПЕС”.

Подобни новини

Вашият коментар