Инж. Деян Иванов, кмет на Белослав: Увеличава се броят на камерите, с които в града се осъществява 24-часово видеонаблюдение

Инж. Деян Иванов, кмет на Белослав: Увеличава се броят на камерите, с които в града се осъществява 24-часово видеонаблюдение

Увеличава се броят на камерите, чрез които в Белослав се осъществява 24-часово видеонаблюдение. Това каза в интервю за Радио „Фокус“ – Варна кметът на Община Белослав инж. Деян Иванов.

Той посочи, че на територията на общината има изградена система за видеонаблюдение, която работи денонощно. Зоните, които подлежат на наблюдение с камери, са обществени места и административни сгради. Всички дейности, осъществявани във връзка със съществуващата мрежа за видеонаблюдение на територията на общината, се извършват с цел предотвратяване и разкриване на нарушения на обществения ред, осигуряване безопасността и спокойствието на жителите, опазване както на частната, така и на общинската собственост.

Инж. Деян Иванов отбеляза, че през последната година броят на камерите за наблюдение е увеличен с над 50%. „Наблюдението способства за установяване на нарушителите, които изхвърлят отпадъци на нерегламентирани места. Съставят се минимум по три акта на седмица за неправомерно изхвърляне на отпадъци“, посочи кметът. По думите му записи от камерите могат да бъдат предоставяни на компетентните органи за разкриване на престъпления.

Фокус

Подобни новини

Вашият коментар