Лекари ще преглеждат безплатно в социалната кухня на омбудсмана Мая Манолова

Лекари ще преглеждат безплатно в социалната кухня на омбудсмана Мая Манолова

Лекари от няколко столични болници ще извършат безплатно профилактични прегледи на социално слаби хора в шатрата на социалната кухня на  омбудсмана Мая Манолова, разположена в двора на софийския храм „Св. Св. Кирил и Методий“ утре, 14 февруари.  Събитието е подкрепено от водещи кардиолози, общопрактикуващи доктори и специализанти от „Аджибадем Сити Клиник“, УМБАЛ „Св. Анна“, Университетска болница „Александровска“, Българския лекарски съюз и Българския червен кръст.

„Любовта, която носим в сърцата си, има различни измерения. Но грижата, вниманието, човешкото отношение към ближния и особено към най-уязвимите хора, са най-висшата й проява. Неслучайно избираме този ден за инициативата и неслучайно каним лекари, предимно кардиолози, защото в основата е сърцето, което за да дава любов, трябва да е здраво“, е посланието на омбудсмана.

Междувременно, утре е 40-ият работен ден на социалната кухня. Проектът стартира на 17 декември м. г. с благословението на  Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, по инициатива на омбудсмана Мая Манолова и с подкрепата на Българския червен кръст и Министерството на земеделието, храните и горите. Храната се приготвя абсолютно безвъзмездно от сертифицирана кетърингова фирма на Милен Цанов и Александър Ковачев, с продукти, дарени от големи търговски  вериги.

Подобни новини

Вашият коментар