Лошото състояние на улиците в Рояк не трогна съставителите на бюджет 2019

Лошото състояние на улиците в Рояк не трогна съставителите на бюджет 2019

Преди да бъде приет бюджета за 2019г. на община Дългопол, провокирайки разпределите на обществени пари в Община Дългопол публикувахме статия със заглавие За с.Рояк пак няма пари за улици в проектобюджет 2019 на Дългопол /виж линк към статията долу/ .

Без въобще да се трогнат, без да се опитат да дадат публично обяснение за изоставянето на изчезващата инфраструктура в село Рояк, съставителите и разпределителите на обществени средства в Община Дългопол пуснаха проекта за бюджет да бъде гласуван, без да го изменят.

Лошото състояние на улиците в Рояк не трогна съставителите на бюджет 2019г. Не се знае още на този етап как може да се нарече това – незаинтересованост, пълно игнориране или некадърност за изпълнение на вменени задължения, а в другия случай – недостатъчна комуникация с обществеността в насока липса на публичност на вече взети мерки, стъпки и намерения за ремомнт на улиците в село Рояк. Ако все пак от Община Дългопол смятат да предприемат спешни мерки за ремонт на някои от възловите улици в село Рояк, но това не са успяли досега да го кажат на хората, то трябва ясно да обявят публично това.

Проблема в село Рояк не е от днес или вчера, преди половин година излезе статията „Роякчани не плащат ли данъци – вижте състоянието на улиците. СНИМКИ /виж линк към статията долу/.

Статията бе провокирана от въпроса на роякчани „Кога ще направите нещо и за село Рояк? Ниe не сме ли хора?”

Не това беше тема на разговор при приемането на бюджета обаче, въпреки че кмета на Дългопол Георги Георгиев определи улиците, като приоритет за общината.

„Г. Георгиев – Кмет на община Дългопол: Благодаря на всички, които подкрепиха бюджета. Искам да знаете, че аз и цялата администрация сме положили извънредни усилия поредна година да успеем да върнем задълженията и да останат пари за най – важните неща и приоритети в нашата община – улиците. Разбира се не сме забравили и училищата. Благодаря и на тези, които не подкрепиха бюджета, имат си своите аргументи.”

След като улиците са приоритет за общината и след като село Рояк се намира в община Дългопол и има крайна нужда от ремонт на уличната си мрежа – защо и поради какви причини не се предприемат мерки?

За с.Рояк пак няма пари за улици в проектобюджет 2019 на Дългопол

Роякчани не плащат ли данъци – вижте състоянието на улиците. СНИМКИ

 

 

Подобни новини

Вашият коментар