Футболен клуб „Атлетик – Провадия”

Футболен клуб „Атлетик – Провадия”

„Футболен клуб „Атлетик – Провадия” е създаден през 2013 г.

Създадени са шест формации към футболен клуб „Атлетик – Провадия”:

„Футбол 5” 8-9 годишни деца, „Футбол 7” 10-11-годишни деца,

„Футбол 9” 12-годишни деца, „Деца” 14-годишни,

„ЮМВ” 16-годишни и мъжки отбор.

Постепенно в годините Футболен клуб „Атлетик – Провадия” привлича все повече деца и събужда интереса в подрастващите към футбола и спорта като цяло.

Към днешна дата ФК „Атлетик – Провадия” отчита 2018 г. като доста успешна, предвид богатия футболен календар. Създаден е футболен отбор младежи АФЛ-мини футбол.

От 2 години ФК „Атлетик – Провадия” администрира и футболния отбор ветерани на град Провадия. Мъжкият отбор е формиран основно от местни момчета, като 1/3 от отбора са все младежи на по 18-20-годишна възраст. Отборът поддържа добро класиране през годината и заслужено си извоюва правото на фактор в областното първенството по футбол „А.1.група”.

Футболната формация деца, родени 2004 г., са втори в есенното класиране. Най-малките и най-интересни формации „Футбол 7” и „Футбол 9” през 2018 г. се представят повече от успешно. Малките футболисти от „Футбол 7” са категорични първенци в група „Д“ на областното първенство Варна. Най-малките футболисти от „Футбол 5” са най-младата  смяна, която се подготвя за горните групи. Малките футболисти от „Футбол 7” и „Футбол 9” участват в турнири през годината „Провадия есен 2018” и турнир в град Суворово на 01.12.2018 г., като за втора поредна година при „Футбол 7” на турнира в град Суворово печелят  турнира с много сърцата игра и се окичват със златните медали. Грамота за най-добър футболист получава Павел Маринов.”

Горното е по информация от Петър Милков.

Трениращите във футболния  клуб често се оплакват, че не могат да тренират на Градски стадион Провадия. „Днес на градския стадион, на който не сме допускани да провеждаме тренировъчен процес, в проведената футболна среща между ФК “Атлетик-Провадия” е ДФК “Самураите” за деца родени 2008 и 2009 г- ръководена от безупречния съдия Момчил Милков нашият отбор постигна победа с 7-2.” – пишат на страницата си през 2018г.

За съжаление, макар да е доста дискутирано по темата, дълго време не се намери разрешение за тренировките на децата от ръководството на Община Провадия. Спортистите неведнъж са провеждали тренировките си при нелеки условия на терена на „Стария стадион”.

Спортистите не се оплакват, казват, че е важен спорта и че по – приятно става като се раззелени.

Подобни новини

Вашият коментар