НАПРЕЖЕНИЕ В “АГРОПОЛИХИМ” – ДЕВНЯ! РАБОТНИЦИ ПОИСКАХА ДОСТОЙНО ЗАПЛАЩАНЕ НА ТРУДА СИ

НАПРЕЖЕНИЕ В “АГРОПОЛИХИМ” – ДЕВНЯ! РАБОТНИЦИ ПОИСКАХА ДОСТОЙНО ЗАПЛАЩАНЕ НА ТРУДА СИ

Работници и служители на химическия завод “Агрополихим” в Девня днес излязоха на мълчалив протест пред портала на предприятието. Те негодуват срещу обидно ниското заплащане и лошите условия на труд. “Подкрепяме преговорите на синдикатите с ръководството”, заявиха за “Девня – древна и модерна” участници в демонстрацията, като подчертаха, че нетната печалба на дружеството за 2018 година надхвърля 33 млн. лева, като то няма кредитни задължения. Шлосери и електротехници в завода получават средно по 700 лева месечна заплата, а други са на минимална.

“Как да си плащаме кредитите, сметките и да издържаме децата си?”, питат те. На този фон щатът в администрацията на “Агрополихим” бил твърде раздут със синекурни длъжности, а служителите там получавали двойно повече спрямо работниците.За протестиращите е обидно, че съпругата на изпълнителния директор Светлана Хънт, която иначе го играе зоозащитничка, носи ботуши от крокодилска кожа, чиято цена се равнява на едногодишните заплати на един работник, който ежедневно диша вредни газове в нездравословни и животозастрашаващи условия на труд.

Протестиращите са категорични, че ако исканията им не бъдат изпълнени, ще предприемат ефективни стачни действия и ще блокират работата на “Агрополихим”.

Подобни новини

Вашият коментар