Общинският съвет в Суворово наема врачка, за да получи отговори от кмета

Общинският съвет в Суворово наема врачка, за да получи отговори от кмета

Общински съвет – Суворово възнамерява да наеме врачка, която да отговори на въпроса как кметът е изпълнявал решенията на местния парламент за второто полугодие на 2018 година. Тази идея подхвърли шеговито на последната сесия председателят на Общинския съвет Данаил Йорданов, информира Суворово днес и утре. Причината е, че кметът Павлин Параскевов не само не присъства на заседанията на градския парламент, понеже съветниците му били „несъизмерими“, но и не смята за необходимо да предостави отчет дали и как поверената му администрация се е съобразила с волята на местните избраници.

Заседание на Общински съвет – Суворово (АРХИВ)

Затова на предходната общинска сесия съветниците задължиха кмета Параскевов (с розовата ризка на снимката) да внесе подробна писмена информация относно изпълнението на актовете на Общинския съвет за периода от 01.07.2018 до 31.12.2018 година. Това искане произтича от задълженията на кмета по Закона за местното самоуправление и местната администрация и не е прищявка на местния парламент. Съветниците поискаха от кмета и подробен отчет за решенията, които са в процес на изпълнение, както и за тези, които не са изпълнени – с писмени обяснения защо администрацията не си е свършила работата.

Суворово е пред екологична криза

На предходната сесия стана ясно и че липсва контрол над сметоизвозващата фирма, вследствие на което общината е заприличала на клоака, а план-сметката за боклука е набъбнала извънредно с цели 30%. Ситуацията е патова и със затоплянето на времето Суворово може да изпадне в екологична и епидемична криза. Оказа се, че контролните органи в администрацията се доверяват сляпо на имейли с отчетената работа от фирмата изпълнител, вместо да излязат от кабинетите си и да проверят на място как се събират и извозват отпадъците.

Общинският съвет осуети голяма далавера

Бурни реакции в залата предизвика и опитът на кметския екип да прокара през местния парламент скандална далавера с апетитна общинска земя в местността „Орман бунар“, която съветниците, начело с председателя Данаил Йорданов, парираха категорично. В хода на дебатите се прокраднаха и съмнения за документна измама, с която Агенцията по геодезия, картография и кадастър е била въведена в заблуждение относно апетитния имот в „Орман бунар“.

Градът се готви за Коледа в средата на март 

Председателят на Общинския съвет постави и въпроса защо служители на администрацията не допускат децата и младежите до спортната зала в Суворово с оправданието, че нямало средства за ток, а в същото време коледната украса в града продължава да свети. По този начин се разхищават средства за електроенергия, коментира Данаил Йорданов, и поиска обяснение от общинската администрация какво налага да се трошат грешни пари, вместо да се влагат в младежки дейности и спорт.

Девня нюз

 

Подобни новини

5 Comments

 1. КАМЕН ВЪЛЧЕВ
  15.03.2019 at 9:27 Отговори

  БОЖЕ БОЖЕ ДАКЪДЕ Я ДОКАРАХМЕ ВРАЧКА ДА БАЙ НА КМЕТЯ ДА СИ КАЖЕ ИСТИНАТА !Я ЕДНА НЕОКАРСТРЕНА ДРЯНОВИЦА И ПО ГЛАВАТА НА КМЕТЯ ША СИ КАЖЕ И МАЙЧИНОТО МЛЯКО ДЕТО Е СУКАЛ !?АМИН !??

 2. Кирил
  16.05.2019 at 6:51 Отговори

  Разваляне на магия,разкриване на магия,намиране и изваждане,предпазване от негативна енергия,ритуал за защита от черна магия,родово проклятие.уроки,амулети,талисмани,защити. Тлефон 0882 355 306 Шамана Сайт https://magia-bg.com/

 3. Краси
  17.05.2019 at 6:54 Отговори

  Разваляне на магия,разкриване на магия,намиране и изваждане,ритуал за защита,техники за изчистване,предпазване от негативна енергия.Телефон 0882 355 306 Шамана. Сайт magia-bg.com

 4. Краси
  18.05.2019 at 10:06 Отговори

  Разваляне на магия,разкриване на магия,намиране и изваждане,ритуал за защита,предпазване от негативна енергия,уроки,проклятие. Телефон 0882 355 306 Шамана. Сайт magia-bg.com

 5. Краси
  18.05.2019 at 10:15 Отговори

  Разваляне на магия,разкриване на магия,намиране и изваждане,ритуал за защита,предпазване от негативна енергия,уроки,проклятие. Телефон 0882 355 306 Шамана. Сайт magia-bg.com

Вашият коментар