Финландците от Nokian с нови гуми

Финландците от Nokian с нови гуми

Неочакваните промени в климатични условия са вече често срещани през зимата из цяла Европа. Силните дъждове са все по-чести, което увеличава разпространението на непредсказуемата киша. Пътните условия могат много бързо да станат опасни, тъй като заснежената настилка рязко става мокра и кишава поради засиленото разпръскване на сол.

Според потребителско проучване проведено от NokianTyres, почти 60% от шофьорите в Централна Европа считат, че специализираните зимни гуми са най-важното оборудване за автомобила им по време на зимните месеци. Почти 70% от отговорилите смятат, че сцеплението на гумата и управлението в зимни условия са двете най-важни характеристики, докато сигурността в екстремни ситуации като шофиране по заснежени и кишави пътища е на трето място.

Според финландците новата Nokian WR Snowproof предоставя по-добро сцепление на сняг, киша и мокра настилка – характеристика, която шофьорите очакват, и от която действително често се нуждаят. Здравото сцепление е базирано на новата концепция AlpineSenseGrip, а уникалната каучукова смес AlpineGrip подсигурява доброто представяне на гумата в широк температурен диапазон от умерени до студени зимни условия.

В тази екологична премиум гума, всеки блок от протектора и всеки ламел от шарката има своята роля, в подсигуряването на безопасно и комфортно шофиране. Управлението е балансирано и лесно контролирате автомобила си дори и при непредвидени метеорологични условия. Nokian WR Snowproof е с много ниско съпротивление при търкаляне, което допринася за нисък разход на гориво и намаляване на вредните емисии.

Концепцията AlpineSenseGrip позволява на зимната гума да се адаптира към климатичните промени, като осигурява необходимото сцепление и контрол в екстремни ситуации на шофиране, дори преди да се активират електронните системи за безопасност на автомобила, казват от NokianTyres.

Новата гума се предлага в следните категории за скорост: Q (160 км/ч), T (190 км/ч), H (210 км/ч), V (240 км/ч) и W (270 км/ч), а богатият избор на размери обхваща 55 продукта от 14 до 20 инча. Nokian WR Snowproof ще бъде достъпна за потребителите през есента на 2019 г. Гамата зимни гуми за леки автомобили на NokianTyres също така включва NokianWRD4 и NokianWRA4 и покрива 150 размера.

Подобни новини

Вашият коментар