Уникален ще е най-големият исторически парк в света край Неофит Рилски, отваря през юни

Уникален ще е най-големият исторически парк в света край Неофит Рилски, отваря през юни

Готови зони от най-големия исторически парк в света, който се изгражда на 33 км от Варна, ще бъдат отворени за посещение през юни, научи Varna24.bg.

Предстои проектът да бъде представен пред варненци. Ето какво съобщиха от екипа, работещ по грандиозния проект:

Първо публично представяне на мащабния културно-исторически комплекс Исторически парк, който се строи в близост до село Неофит Рилски, на 33 км от град Варна, предстои в град Варна. На 26 март от 18 ч. в концертната зала на радио Варна ще се съберат заинтересовани и изкушени да научат подробности около амбициозния проект, целящ да пресъздаде на посетителите по интерактивен и запомнящ се начин историята, случила се по наши земи до 10 000 години назад във времето. На срещата, която е с вход свободен, но с предварителна регистрация, присъстващите ще могат да научат лично от идеолога на Исторически парк – Ивелин Михайлов – защо най-голямата инвестиция от този тип в Европа се случва в България; какво е бъдещето на културно-историческия туризъм по света и как българската общественост може да се включи и спечели от него.

“Исторически парк“ е проект за мащабен културно-исторически комплекс, представящ уникални исторически ценности и артефакти от световна значимост. Разположен в завършения си вид на над 500 декара площ на 33 км от град Варна, ИП ще предлага на посетителите интерактивно пътуване до 10 000 години назад във времето през петте епохи на човешката цивилизация, от халколита и неолита, през славната история на траките и Рим, до разцвета на Първото и Второто българско царство.

Атракционът се изгражда поетапно като се планира целият обект, в пълна функционалност, да бъде завършен през 2022 година. Официалното откриване със завършени зони халколит, неолит и траки, и зона за почивка с езера, ще се състои на 22-ри юни 2019 г.

Източник: Varna24.bg

Подобни новини

Вашият коментар