Бареков: Консерваторите в България трябва да вземем пример от ГЕРБ и СДС

Бареков: Консерваторите в България трябва да вземем пример от ГЕРБ и СДС

Време е да се върви към единение, защото разделени няма да получим резултата, който очакваме. С тези думи евродепутатът Николай Бареков се обърна към всички европейски и български консерватори по време на пресконференция, която даде заедно с изпълнителния директор на Алианса на консерваторите и реформистите /АКРЕ/ Ричард Милсъм, ден преди началото на срещата на високо равнище на консерваторите от цял свят в София.

Процесът в България за обединение на консерваторите все още стои отворен, за съжаление нито една от партиите, които представляваме консервативни ценности у нас, не сме взели окончателно решение по какъв начин да се явим на европейските избори, заяви той и  поздрави премиера Бойко Борисов и ръководството на СДС, които вече обявиха своята предизборна коалиция. По думите на Бареков няма нищо по естествено от това да се обединяват формации, които са от едно политическо семейство.

Според евродепутата две са опциите за явяване на изборите на българските консерватори. Едната е да се направят две листи – на ВМРО и НФСБ и на „Презареди България” и АТАКА. В този случай обаче, категоричен е евродепутатът, трябва да има „пакт за ненападение” между двете листи и фокусът да е насочен към ДПС и БСП  и актуалните въпроси, които стоят пред българския народ. Заедно с делегация от 80 души, обединени около консервативните идеи, сме тук, за да подкрепим нашата основна партия в България в лицето на „Презареди България” и по-конкретно Николай Бареков. Това заяви от своя страна изпълнителният директор на Алианса на консерваторите и реформистите /АКРЕ/ Ричард Милсъм по време на пресконференцията.

Милсъм обяви, че по време на предстоящата среща на високо равнище (21-23 март)  в София на видни консерватори от цял свят “The Liberty Summit”, чийто домакин ще бъде евродепутатът Николай Бареков, консерваторите ще вземат активно участие и ще посочат своите приоритети по отношение на политическите процеси у нас. „Искаме да се учим от вас, но и вие да имате възможност да се учите от нас, за да постигнем по-добро сътрудничество и да разширим своята мрежа”, отбеляза още той.

От изявленията по време на пресконференцията стана ясно, че на конгреса “The Liberty Summit”, който ще стартира в петък, ще присъстват представители на консервативни партии и организации от над 15 държави, в това число Великобритания, Белгия, Швеция, Испания, Албания, Израел, Македония, Румъния. Участие в събитието ще вземат министърът на икономика Емил Караниколов, както и на министърът на туризма Николина Ангелкова.

Предстоящият конгрес е огромно признание за България, това е последната среща на такова високо равнище на консерватори от цял свят преди края на един петгодишен изборен цикъл, заключи евродепутатът Николай Бареков.

Blitz.bg

Подобни новини

Вашият коментар