Росен Желязков за пакет “Мобилност”: Това пакетче няма да мине. Бесен съм. Трима български евродепутати не са гласували, а ни победиха с два гласа

Росен Желязков за пакет “Мобилност”: Това пакетче няма да мине. Бесен съм. Трима български евродепутати не са гласували, а ни победиха с два гласа

Излизам от политическата коректност и ще кажа – бесен съм от резултата.

Това заяви на извънреден брифинг министърът на транспорта Росен Желязков, който коментира новината, че пакет “Мобилност” влиза за гласуване в Европарламента и това е станало благодарение на факта, че трима български евродепутати не са присъствали в зала. Пакет “Мобилност” бе одобрен за гласуване днес само с два гласа разлика. “Не искам да коментирам, че два гласа не са достигнали да отпадне гласуването на пакет “Мобилност”. Не искам да коментирам, че трима български евродепутата не са били в зала. Може да са имали някакви сериозни причини. Факт е, че в ЕП има 700 депутати и не са достигнали само два гласа пакет “Мобилност” да отпадне. Това говори, че Европа е разделена. Можехме да решим мача, но не искам да коментирам. Искам да благодаря на тези, които бяха в зала и направиха толкова много по темата. Искам да кажа, че това пакетче няма да мине. Ще добавя – Forget about it”, заяви ядосаният министър.

“Ние не искаме най-добрият вариант за България, защото ние сме европейци. Ние искаме най-добрият вариант за Европа. Пазарът не трябва да се фрагментира. Днес два български гласа не достигнаха в европарламента и това показва колко голяма е отговорността да си евродепутат. Този пакет няма бъдеще. Този пакет е против всички ценности на Европа. Този пакет е дискриминационен. Ако той влезе в сила, ще бъде атакуван по всички възможни правови начини”, категоричен беше Росен Желязков.

Стана ясно и кои са българските евродепутати, които са отсъствали от днешното решаващо гласуване. Това са Светослав Малинов (Реформаторски блок/ЕНП), Нежми Али (ДПС/АЛДЕ) и Николай Бареков (“Презареди България”/ЕКР).

Подобни новини

Вашият коментар