Корнелия Нинова: Корупцията пребори партията на Борисов

Корнелия Нинова: Корупцията пребори партията на Борисов

Цяла България се тресе от скандалите с апартаментите на Цветанов. “Апартаментгейт” е следствие, не причина за проблема. Проблемът е изграденият модел за управление последните 10 години. Борисов и партията приемат лобистки закони, от които след това печелят. Моделът е политическият рекет. И Цветанов да си отиде, някой друг като него ще се появи. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг на партията.

„Следващите дни ще представим разработка за приетите по време на кабинета „Борисов 3“ лобистки закони – колко такива закони са приети, в чий интерес и за колко пари“, разкри Нинова.

“Какво стана със “Суджукгейт”, скандала с оградата или “Хасковогейт”. Докато Борисов управлява държавата, няма как нещо да бъде променено. Корупцията пребори партията на Борисов. Единственото решение са предсрочни избори”, допълни още Корнелия Нинова.

“Знаете за протеста на медицинските сестри, заради мизерното им заплащане. Това тресе цялата гилдия, не само сестрите. За съжаление с лимите на средствата на НЗОК, сключените договори за по-големи заплати не могат да бъдат изпълнени сега. Всички тези проблеми ще се увеличават. Предлагаме по една средна заплата за бакалавър и една максимална за магистър с медицинско образование. Това ще стане само, ако държавата поеме отговорност. Това е целта и на БСП”, коментира още БСП проф. Георги Михайлов.

“Последователни сме в действията си по темата за пакета “Макрон” от 2017 година. Не така стоят нещата с колегите от ГЕРБ и ЕНП. Тук от ГЕРБ казват едно, друго обаче правят в Европа. Единственият, който може да оттегли предложените точки, е Антонио Таяни. Ако те са загрижени за страната ни, то точките ще бъда премахнати”, завърши заместник-председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски.

Подобни новини

Вашият коментар