Стрес тест: Биха ли в аванс дузпата на Цветанов

Стрес тест: Биха ли в аванс дузпата на Цветанов

Спешно заседание на Изпълнителната комисия на ГЕРБ уволни Цветан Цветанов от парламента и го остави само зам. председател на партията, отговарящ за структурите. „Мълнията” в няколко сайта изправи на нокти управляващите. Минути по-късно, че оказа, че заседание на висшето ръководство на ГЕРБ не е имало, пише в. „Стандарт“. 

Комисията ще се събере, но когато Цветанов се върне от САЩ – най-късно в четвъртък. Това казаха двама от най-доверените на Борисов хора, цитирани от изданието.

Комисия може да не е имало, но премиерът вече е провел разговори с авторитетите в ГЕРБ. Съдбата на Цветанов е решена, връщане назад няма. Той е сложен на дузпата, а както се знае, Борисов бие от бялата точка, докато не вкара, коментираха членове на Изпълнителната комисия.

Операцията с преждевременното уволнение е била тест какви ще са реакциите в ГЕРБ. Преброяването кой е с Цветанов и кой срещу него тече вече втори ден.

От неделя тръгна фейсбук подписка „Цветанов е невинен”, инициирана от най-верните на втория в ГЕРБ – шефката на дамската структура Ирена Соколова, бившият депутат Антон Тодоров и народните представители Пламен Нунев, Десислава Атанасова и други.

Сред първите, препечатали защитния пост на собствената си фейсбук страница беше и шефът на правната комисия в парламента Данаил Кирилов. Няколко часа по-късно, след като се чу, че Борисов е бесен на подписката, той премахна съобщението.

В същото време стана ясно, че Цветанов още през уикенда си е поръчал защитна кампания в стил Делян Добрев на верните си структури в страната. Нито една от тях обаче не посмя да излезе с декларация, стреснати от ледена реплика на премиера: „Тази партия аз я създадох и няма да оставя някой да ми е вземе“.

След „новината” за уволнението на Цветанов в аванс, герберите масово започнаха да трият в профилите си свои снимки със собственика на най-шикозния апартамент в сградата „Летера”.

Blitz.bg

Подобни новини

Вашият коментар