9 фрази, които могат да обезоръжат грубите хора мигновено

9 фрази, които могат да обезоръжат грубите хора мигновено

Трудно е да не отвърнете, когато някой се държи грубо с вас. Въпреки това, ако се съпротивлявате срещу първоначалната си склонност да се защитите и отговорите на нетактичните въпроси или неподходящите коментари, без да губите самообладание, може да се изненадате от това , което ще се случи. Представяме ви няколко фрази, способни да ви помогнат умело да се справите с грубите хора и да оставите тяхната неучтивост да си почива.

1. „Благодаря.“
Тази дума наистина е вълшебна. Ако отговорите на грубостта с „Благодаря.“, вие ще покажете на другия човек, че не сте ядосани. Гневът и неучтивостта са признаци за незрялост. Вашият любезен отговор означава, че вие приемате човешката грубост и избирате да не се оставяте тя да ви засегне.

2. „Оценявам твоята перспектива.“
Тази фраза означава, че вие сте готови да продължите разговора, ако другият човек се държи с вас учтиво. Ако това не работи и той продължава да бъде груб, последвайте следващия съвет.

3. „Мисля, че е най-добре да спрем този разговор сега.“
Ако имате чувство, че сте на път да шамаросате някого или още по-лошо да се сбиете с него, просто сложете край на разговора. По този начин няма да се налага да съжалявате за това, което казвате в разгара на напрегнатия момент. Освен това вашият събеседник ще се замисли, преди да каже нещо грубо следващия път.

4. „Защо ми казваш това? Какво се надяваш да постигнеш?“
Тези въпроси са особено ефективни в групова среда, когато някой се опитва да ви постави в неудобно положение или да ви издразни. Ако грубият човек получи спокоен и уверен отговор от вас, той ще се обърка и ще ви предостави възможност да се измъкнете от ситуацията. Благодарение на тези фрази вие ще бъдете в състояние да превърнете всеки разговор в дискусия.

5. „Тези думи нараняват моите чувства.“
Обяснете на другия човек какво точно е това, което не харесвате в неговите думи, както и това, което наранява вашите чувства. По този начин вие ще може да се предпазите от груби и неуместни забележки в бъдеще.

6. „Ти си прав.“
Повечето хора изпитват трудност да приемат гледната точка на останалите. Все пак, ако смятате, че има истина в това, което вашият събеседник говори, кажете му го. Това вероятно ще съкрати разговора и вашата дискусия няма да се превърне в аргумент.

7. „Винаги имаш да кажеш нещо негативно, нали? Харесва ли ти да бъдеш груб?“
Много често грубите хора просто не осъзнават, че казват нещо неприятно. Когато демонстрирате вашето неодобрение към неучтивото отношение на другия човек, вие може да го насърчите да преразгледа това, което казва в бъдеще.

8. „Обичам те.“
Тази фраза може да се прилага само в определени ситуации с близки хора, които внезапно са изпаднали в лошо настроение и са решили да си го изкарат на вас. Напомнете на семейството си, че ги обичате. Ще се изненадате колко бързо ще променят своето негативно отношение към вас и разговорът ще тръгне в положителна насока.

9. Смейте се.
Искреният смях в отговор на нечия грубост определено ще постави оскърбителя на неговото място. Тази реакция е нещо, което грубият човек никога не може да предскаже. В най-лошият случай той ще се измъкне. В най-добрият ще осъзнае своето абсурдно поведение и ще ви се извини.

източник: Framar.bg

Подобни новини

Вашият коментар