Тренд: Българинът няма да погледне положително към имена като Габриел или Майдел в листата на ГЕРБ

Тренд: Българинът няма да погледне положително към имена като Габриел или Майдел в листата на ГЕРБ

Голямата драма в БСП тепърва, смята Димитър Ганев

“Подредбата на кандидатите за евроизборите на ГЕРБ и СДС за мен не е никаква изненада. Фактически се заложи на стария отбор, а това, че няма знакова политическа фигура начело, означава, че ГЕРБ искат на тези избори сблъсъкът да е партиен, а не толкова междуличностен”, коментира пред БНР Димитър Ганев, политолог от изследователския център “Тренд”, цитиран от Фактор.бг

Според него, номинацията на Елена Йончева за водач на листата на БСП е с цел начело да бъде острие на партията, което участваше в атаките срещу ГЕРБ – за оградата, драмата с магистралите.

“Йончева символизира стратегията на БСП за евроизборите, а именно дебатът да бъде изцяло подчинен на вътрешнополитическата ситуация. По този начин БСП смятат, че ще извлекат дивиденти, но това не е така”, подчерта Ганев.

Според него българинът няма да погледне особено положително към имена като Габриел или Майдел в листата на ГЕРБ.

“Другият интересен момент е, че ГЕРБ търсят “регионализация” – всеки от по-големите региони имат свой представител в списъка с кандидати, като целта е да се ангажират максимално местните структури”, смята политологът.

“Голямата драма в БСП тепърва предстои и тя е свързана с присъствието или неприсъствието Сергей Станишев в листата за евроизборите”, прогнозира Ганев.

“Ако той присъства в списъка, дори на 17-о място, вътрешнопартийната опозиция в изборния ден чрез преференциално състезание ще опита да мобилизира усилията си с цел да нанесе удар на Нинова. Ако Станишев не е в листата, то част от структурите, които се контролират от вътрешната опозиция, могат да не работят, което ще е негатив за самия изборен резултат”, отбеляза Димитър Ганев.

Подобни новини

Вашият коментар