Нина Ставрева стана „Почетна ромка”

Нина Ставрева стана „Почетна ромка”

Кметът на Каварна Нина Ставрева получи званието „Почетна ромка” днес, навръх Международния ден на ромите. Грамота за високото отличие й връчи местния лидер на Евро рома – Мартин Башев, похвалиха се от общинската администрация. 

„Днес на – 8 април, цялата ромска общност по целия свят празнува своя празник. В Каварна са най-работливите и интелигентни роми в цялата държава. В Община Каварна българи и роми винаги сме живели в разбирателство и приятелство. Пожелавам на всички вас да бъдете здрави, все така работливи! Да са спорни делата ви! Прекрасен празник, братя роми“.

1

С тези думи кметът на Община Каварна Нина Ставрева поздрави всички празнуващи.

В празничната програма се включиха и децата от Детска градина „Детелина“, ученици от Начално училище “Братя Миладинови“ и оркестър „Росен Асенов“, допълват от пресцентъра на каварненската община.

Припомняме, че през 2018 г. Великден на православните християни съвпадна с Международния ден на ромите.

2

Тогава Нина Ставрева празнува в ромската махала на Каварна Възкресение Христово.

1

От микрофон на тротоара бесепарката заяви, че смята да се кандидатира за втори мандат кмет на общината. Още тогава за всички стана ясно, че Нина Ставрева вече е в предизборна кампания и ще разчита на гласовете на тези, които първи научават за решението й.

3

Междувременно Възкресение за християните в Каварна беше напълно загърбен. В общината нямаше нито едно събитие, организирано от общинската администрация по повод най-светлия християнски празник.

rns

Подобни новини

Вашият коментар