Борислав Гуцанов пръв в евролистата отзад-напред! Без малко любовта да надвие столетницата!

Борислав Гуцанов пръв в евролистата отзад-напред! Без малко любовта да надвие столетницата!

Лидерът на градската организация на БСП-Варна, Борислав Гуцанов, зае почетното първо място отзад-напред в списъка на претенденти за евродепутати на столетницата. „Братчето“ му Сергей Станишев, за когото вторият най-известен факт е, че е изгубил последователно 11 избори, е на пето място в листата. На 15-о място е уважаваният варненски уролог и управител на болницата в Каварна – д-р Десислав Тасков.

Продължилият повече от 9 часа Национален съвет на БСП размести листата, одобрена от Изпълнителното бюро, след като бяха добавени още 9 номинации.

Едната от тях за шефа на ПЕС – Сергей Станишев, нашумял последно с безпрецедентния натиск над левицата у нас да бъде гласувана скандалната Истанбулска конвенция. Според бившата интимна приятелка на същия – Елена Йончева: „Станишев е добър рицар на БСП, трябва да е в листата“. Самата Йончева не беше толкова благосклонна към бившият си другар, когато се решаваше тя или той да бъде водач на листата на столетницата.

Днес сълза, че Станишев не е в евролистата на опонентите му, проля и премиерът Бойко Борисов.

Типично за мекотелите, за които се знае, че няколко милиарда години съществуват въпреки липсата на мозък – в битката за листата се включи и два пъти арестуваният Борислав Гуцанов. Номинацията направи твърде близката му от години другарка – Светла Такева.

Около 3 часа варненци бяха в патова ситуация. Дилемата беше да избират между Борислав Гуцанов и Александър Йорданов. Часове наред беше ясно, че като нищо за БСП ще се окаже най-важното кой с кого прави секс. Без значение кой в какви документално семейни отношения е. Без значение колко е морално поведението на другарите.

Тази вечер, след таен вот, членовете на Националния съвет на БСП определиха кой от 22-мата номинирани кое място би заел, ако листата е от 23-ма души, заедно с водача. Резултатите категорично показват: 72 гласа за д-р Десислав Тасков и цели 42 за вечното „лица“ на БСП-Варна, Борислав Гуцанов. Впрочем, същият има равен брой изгубени избори с „братчето“ си Станишев. Един от най-позорните е третото му място в кандидат-кметската надпревара. Тогава Гуцанов със „стогодишната партия зад гърба си“ и с „целия си авторитет“, беше буквално пометен и на балотаж с Кирил Йорданов отиде аптекарят Веселин Марешки.

Днес дългогодишният „политик“ е изпреварен от всички останали претенденти, включително и от номинираните от младежката организация – хора с пъти по-малък жизнен и политически опит.

Първото място отзад-напред е факт, въпреки поредното безгръбначно упражнение, в което „медузата“ Гуцанов е опитал да спечели на своя страна отколешния си враг – настоящ депутат от Добрич.

За поредния резил, напълно заслужен, Гуцанов сърдечно трябва да благодари на другарката си Светла Такева. Същата по примера на партньора си е решила, че е достатъчно само някой да го посочи, за да влезе в евросписъка. Нищо, че с години същият е хулен като шеф на варненската структура, някак си гълъбчетата са решили, че стават за Брюксел.

За малцина във Варна не е ясно, че Гуцанов с години влачеше градската организация на БСП към дъното. Масово хората гласуваха за когото и да е, напук на водача на местната червена структура – Гуцанов.

Многократно ръководството на столетницата е питано кога смята да се освободи от Гуцанов и наистина ли на „Позитано“ 20 не им пука, че заради него избирателите гласуват против партията.

Днес госпожица Такева затвори с художествен апломб страницата Гуцанов.

Твърде е възможно обаче, този факт да е убегнал от вниманието на другаря й, както и през годините само той не схвана, че когато не те искат на село, няма как да си в първите в града.

С днешния трагичен неуспех „реанимирането на политически трупове“, би трябвало да позатихне. Интересчиите да осъзнаят, че основното в политиката е морала. Ако не знаят що е морал, да прочетат в тълковния речник и да пробват практикуване.

Калинка Пенчева, RNS

Подобни новини

Вашият коментар