Все пак наложиха гаранция от 10 000 лева на Лютви Местан

Все пак наложиха гаранция от 10 000 лева на Лютви Местан

С постановление на следовател от Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура – Кърджали по отношение на Лютви Местан, обвиняем за извършено престъпление по чл.343, ал.1, б.“в“ във вр. с чл.342, ал.1 от НК, е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 10 000 лева. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.

Мярката за неотклонение е наложена, като е съобразена с обществената опасност на престъплението, с доказателствата срещу обвиняемия и с имущественото му положение, за което са събрани доказателства.

Припомняме, че с определение на Окръжен съд-Кърджали от 17 април първоначалната мярка за неотклонение на Местан – парична гаранция в размер на 10 000 лв., беше отменена, докато не бъде изяснено имущественото му състояние.

Политикът e с повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост за тежката катастрофа между два автомобил в района на село Загорско по главния път към ГКПП „Маказа”.

При инцидента, станал в неделя, загина 6-месечно бебе, а майка му, 10-годишния му брат и бащата пострадаха. Местан и другият водач са тествани за алкохол и наркотици, като пробите им са отрицателни.

Отнета бе шофьорската книжка на Местан и му е наложена забрана да напуска пределите на страната.

Подобни новини

Вашият коментар