Цветанов в Долни чифлик: БСП целят ниска избирателна активност на европейския вот и ерозия на доверието в институциите

Цветанов в Долни чифлик: БСП целят ниска избирателна активност на европейския вот и ерозия на доверието в институциите

БСП целят ниска избирателна активност на европейския вот и ерозия на доверието в институциите. При управление на ГЕРБ никога не са спирани европейски програми и европейски средства, а точно те гарантират развитието на населените места в България. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ  и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов при посещението си в Долни чифлик.

В контекста на предстоящите европейски избори Цветанов увери, че кандидатите на ГЕРБ работят страната ни в следващия програмен период да получи рекордно висок европейски бюджет в размер на 18 млрд. лв. В рамките на срещата бе обърнато внимание и на политиките на правителството в сферата на образованието, което е и приоритетът на третия кабинет на Бойко Борисов.

„Както всички знаете – поели сме ангажимент в края на мандата през 2021 г. учителските възнаграждения да бъдат увеличени двойно – съпоставимо с 2017 г. Изчисленията сочат, че образователната инфраструктура в цялата страна се нуждае от 9 млрд. лв. инвестиции. 700 млн. лв. вече са осигурени по ОП „Региони в растеж“, което позволи обновяването на 500 училища и детски градини. Усилията ни не спират дотук, дори напротив – имаме амбицията да ускорим и да увеличим вложенията в образователния сектор“, информира жителите на Долни чифлик Цветанов, съобщиха от ПП ГЕРБ.

По думите му постигнатото в областния център Варна създава предпоставка за развитието на целия регион, за привличането на повече инвестиции и възможности за реализация на гражданите.

На свой ред кметът на Варна и областен координатор на ГЕРБ Иван Портних призова присъстващите да не подценяват евроизборите, защото разумът трябва да надделее над популизма.

Кметът на общината Красимира Анастасова изтъкна ролята на европейската солидарност за обновяването на инфраструктурата в малките населени места. „По програмата за развитие на селските райони предстои да реализираме проект на стойност 2 млн. лв. за основен ремонт на улици в Долни чифлик и село Старо Оряхово. Имаме подкрепата и на правителството на Бойко Борисов”, отбеляза Анастасова, като припомни, че с национално финансиране в Долни чифлик се изгражда канализация  с обща дължина около 3500 м за 260 имота и повече от 1000 души.

Тя каза, че само в този мандат освен канализация, със средства по ПУДООС ще има и асфалтирани 7 км. улици.

„Полагаме грижи за всички градове и села. С национално финансиране през тази година за курортни и населени места като Шкорпиловци ще могат да се изграждат пречиствателни станции. В момента търсим подходящ терен за това. Благодарение на законодателната промяна, която беше направена неотдавна, общината вече получи управлението на минералните си води, което е много важно за местния туризъм“, обясни градоначалникът.

В срещата, която се проведе по инициатива на общинския ръководител на ГЕРБ Николай Николов, взеха участие също народните представители Павел Христов, Таня Петрова, Емилия Милкова, Владимир Вълев и Нели Петрова, както и общински съветници от Долни чифлик.

Подобни новини

Вашият коментар