Цветанов в Провадия: Повече евросредства означава повече решени проблеми на хората

Цветанов в Провадия: Повече евросредства означава повече решени проблеми на хората

Повече евросредства означава повече решени проблеми на хората. Очакванията са в следващия програмен период 2021 – 2027 г. европейският бюджет на България да бъде 18 млрд. лв. – с 4 млрд. лв. повече от досегашния. Това заявих днес в Провадия по време на среща с актива на ГЕРБ и граждани.

Това написа на личната си страница във Фейсбук зам.-председателят на ГЕРБ и председател на предизборния щаб на партията Цветан Цветанов. Ето какво още сподели той:

“Заедно с мен бяха областният координатор на ГЕРБ и кмет на Варна Иван Портних, общинският ръководител на ГЕРБ Димо Димов, както и народните представители от ГЕРБ-Варна. Пред присъстващите споделих желанието си Провадия да има успешно управление и да разгърне максимално своя потенциал, като всички те се обединиха около мнението, че вторият по големина град във Варненско има много неизползвани възможности за инвестиции.

Обясних, че средният икономически ръст за ЕС е 1,8%, а за тази година се очаква в България да надхвърли 3%. Имаме най-ниските нива на безработица за последните 20 години и дори срещаме трудности, свързани с недостиг на работна ръка. Точно затова искаме да осигурим по-здрава връзка между образованието и бизнеса. Така ще подготвим кадри, адекватни на нуждите на пазара.

В рамките на срещата бе дискутирана и темата за социалните помощи, като на свой ред аз припомних, че целта на преразглеждането на ТЕЛК-овете и да се осигурят повече средства за тези, които наистина се нуждаят от тях. През 1989 – 1990 г. на ТЕЛК са били близо 2% от населението, а сега са 15%.

Областният координатор на ГЕРБ-Варна Иван Портних отбеляза, че със своите природни, културни и исторически дадености – вторият по големина град във Варненска област – Провадия, може да стане привлекателна туристическа дестинация и отлично място за бизнес”.

Подобни новини

Вашият коментар