Цветан Цветанов участва в залесителна инициатива в Девня

Цветан Цветанов участва в залесителна инициатива в Девня

Днес в Девня имах удоволствието да участвам в залесителна инициатива, която се проведе в новия парк на града. Заедно с областния координатор на ГЕРБ и кмет на Варна Иван Портних, народните представители Павел Христов, Таня Петрова, Емилия Милкова, Нели Петрова и Владимир Вълев и общинските съветници от ГЕРБ засадихме 28 дръвчета – липи и кипариси. Това написа Цветан Цветанов във Фейсбук.

Цифрата не е случайна, тъй като точно 28 са и страните-членки на Европейския съюз. Споделих, че искаме с тази залесителна инициатива да дадем един градивен и позитивен старт на предизборната кампания и по този начин да се различаваме от политическите ни опоненти, чието агресивно и провокативно поведение отблъсква хората.

На площ от около 30 дка, където преди се е простирал разсадник, в индустриалния град се изгражда паркова среда с детска и спортна площадка, скейт зона, велоалея. „Поетапно попълваме и алея с бюст-паметници на национални герои и бележити личности, оставили отпечатък в историята на България. Предвиждаме и строителството на православен храм, посветен на светци, които са живели по нашите земи – в древния Марцианопол. Предстои да има и още атракции за детски игри и забавления”, разказа кметът на Девня и общински ръководител на ГЕРБ.

Подобни новини

Вашият коментар